Dolokk Holmes – 7. desember

Remember, remember the 7th of december with toilet rolls, paper and yarn.
I dont see a reason why…. they don’t just go and look for the Dorullnisse in the barn…

Fornøyd med den, on with the show:
dolokktittel
Og her har vil jammen lille Dorit! Kudos til deg som ikke bare tar ordspillet, men også referansen!
2014-12-07 10.15.13

– Familien min er på besøk hos grevinnen, sa den lille jenta som satt på en stol foran pulten til Dr. Fanny. – Vi skal være der hele julen, la hun til. Mesterdetektiven Dolokk Holmes hadde låst døren sin til kontoret i dag for å forsøke å lese seg frem til hvor den forsvunne Dorullnissen kunne befinne seg. Dr. Fanny var overlatt til seg selv. Seg selv og nå altså en liten jente.
– Jaså, svarte Dr. Fanny og lot som om hun var mer interessert enn hun egentlig var. – Er dere en stor familie? Dr. Fanny lurte på hvorfor hun spurte videre. Hun visste ikke hvordan jenta hadde havnet der engang, og hun hadde langt viktigere ting å foreta seg enn å høre på dette. Hun fortsatte med arbeidet og håpet dette snart ville gå over.
– Grevinnen er mammas gamle tante. Sånn Grand Hotell-tante?
– Grandtante? Dr. Fanny så opp på jentungen.
– Mhm. Jeg har en mamma og en pappa og en lillebror og søster og en hund, svarte jenta.
– Så koselig. Jeg ønsket meg alltid en søster. Er hun eldre eller yngre enn deg?
– Vet ikke, svarte jenta fraværende. Hunden heter Rulle, og jeg heter Dorit!
– Så hyggelig, svarte Dr. Fanny og skulle til å presentere seg selv også og muligens spørre om hvorfor Dorit befant seg akkurat i hennes stol da døren til kontoret ble revet opp og Kokka fra godset til grevinnen stormet inn.
– Så det er her du gjemmer deg! Jeg vet nok at det var du som stakk av med annenhver ring til kransekaken. Det er umulig å bygge den sammen nå!
– Hva? Jeg har sittet her hele tiden, det var ikke meg!
– Ikke lyv! Jeg så deg! Kokka var så rasende som kun kokker og bussjåfører kan være.
– Hun har sittet her veldig lenge og har ikke kransekakeånde, så jeg vet at hun snakker sant. Men jeg har også en teori om hvem det kan være!

Hva i alle dager…Hvem er det Dr. Fanny tenker på?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i kveld:2014-12-07 10.26.39
Serviettringer til julebordet. Det er noe med disse fargene som får meg i julestemning!

 

13 kommentarer om “Dolokk Holmes – 7. desember

  1. Kanskje søsteren er en tvillingsøster ettersom Dorit ikke vet om hun er yngre eller eldre? I så fall er det jo lett å forstå at kokka har tatt feil.

    Så vidt jeg husker, var Dorrits søster Fanny eldre? Og så hadde de denne udugelige broren, Tip. Man kjenner da sin Dickens, (sånn litte grann i hvertfall).

    Men dette handler altså om Dorit og ikke om Dorrit, så jeg tror jeg går for den tvillinghypotesen.

    Det var godt å høre at grevinnen bestemte seg for å behandle sine ansatte bedre.

    Hva Guy Fawkes har med dette å gjøre, har jeg ikke peiling på?

    Liker

    1. Spikeren på hodet. Guy Fawkes var kun for å forvirre, slik tryllekunstnerne gjør. Flott at du ikke lot deg vippe av pinnen. Og at du kan din Dickens (bedre enn meg… mye bedre).

      Liker

  2. Dr. Fanny er nok smartere enn meg, for dette var vanskelig. Men jeg tror at lille Dorit er av den oppfinnsomme typen, og at søsteren bare er et figment av Dorits fantasi. Ellers ville hun visst om søsteren var eldre eller yngre. Det er Doris som har tatt ringene, men nekter fordi hun gjorde det som «søsteren», og hun har gitt dem til hunden Rulle så derfor har hun ikke kransekakeånde. Dr. Fanny kan ikke si sikkert hvor lenge jenta har vært der, og kan derfor ikke gi henne vanntett alibi.

    Liker

    1. Der tok du tak i hintet i alle fall, selv om du lekte deg litt i feil retning. Men Dorit er absolutt typen til å ha en liksom-søster også!

      Liker

  3. Kransekaketyven er nok Dorit sin søster, som også er hennes tvilling og svært lik i utseende..

    Liker

  4. Ok, jeg gjør et lite forsøk. Dorit er tvilling, derfor er hun ikke sikker på hvem som er eldst av henne og søsteren. De er eneggede og derfor ser ikke alle forskjell på dem. Det må være hennes søster Doris som har tatt kransekakeringene for hun er den slemme av dem.

    Liker

  5. Åh! Åh! Jeg vet! Jeg vet! Pick me! Pick me!
    Tvillingsøstera til Dorit! Hun er jo vanskelig å avgjøre om er eldre eller yngre enn Dorit. De er sikkert like av utseende. Og kudos til meg som forsto at man bare kan fjerne o-en til Dorit så får man ordspill. Assosiasjonen er Mr. Hankey!

    Liker

    1. Hvem er du og hva har du gjort med Lars? … tenkte jeg først, da jeg oppdaget at du nok en gang hadde svart rett. Så kom du med den siste kommentaren der og jeg skjønte hvor han var.

      Liker

Legg igjen svaret ditt her