19. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Stomperud . Velkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-04 12.43.24.jpg

Nissefar og Storesøster var ute for å finne juletre, for snart var det på tide å få lukten av gran inn i den lille stua.
Blant trærne duket det brått opp en lodden skapning med onde øyne og en lang spiss tunge. Horn og kjettinger hadde han også.
– Åh, sa Storesøster. – Kan vi beholde ham? Hun hadde alltid ønsket seg hund.
– Er det noen slemme barn her, spurte skapningen, mens han raslet med kjettingen sin.
– Nei, overhodet ikke, svarte Nissefar raskt og trakk Storesøster bak ryggen sin.
– Nå er ikke hverken Lillebror eller Lille Babyknøtten spesielt snille, kom det fra Storesøster. – I dag for eksempel, hadde de hatt grønn konditorfarge i melken min, så den så helt forferdelig ut.
– Bare på tøys fordi de er så glade i deg, lo Nissefar muntert.
– Og i går limte de fast lua mi til postkassa.
– De ville bare få deg til å le, humret Nissefar, og så luntet skapningen videre inn i de mørke delene av skogen.
– Vi kunne ha kalt ham Tassen, sa Storesøster stille.

2016-12-11 11.45.17.jpg

 

 

 

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

13 kommentarer om “19. desember i Dorulldalen

  1. Du sa det skulle bli mørkere! Dette er vel den mørkeste juleskikkelsen av dem alle, selveste Krampus. Han er vel noe sånt som halvt djevel og halvt geit (absolutt ingen hund), og mens Santa Claus belønnet snille barn med gaver, straffer Krampus de slemme. Han kan banke dem, bortføre dem og til og med ete dem! Jeg håper det går bra med nisseungene og at de har vært snille! Ellers kan det bli en tragisk ende på denne julekalenderen. Det finnes visst en film og Krampus også, men den har jeg ikke sett.

    Liker

  2. 19.desember – denne var ekkel…at du tar med uhyggelige Krampus er jo slett ikke hyggelig i en ellers koselig julekalender.

    Liker

  3. Skal tro om han fikk med seg det der med Tassen… Tror ikke han vil like det noe særlig. For en ydmykelse! Jeg vet søren ikke om jeg får sove i natt. Dette er skumle greier😢

    Liker

  4. Det høres litt ut som julenissens forløper, sankt Nikolas.

    Ha en flott dag og gratulerer med dagen!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her