Løsning på påskekrim 2014

Peggy hadde lagt merke til at det neppe var blitt feiet over gulvene i Skipper’ns nye hus siden han flyttet inn, men nå så det ut til at han hadde fått skaffet seg en sopelime. Cicero hadde jo forklart påskekjerringer skal ha det., men om vi så på bildet manglet den avdøde sin. Mistenkelig!
Det første Cicero hadde lagt merke til var en merkelig skramlelyd. Skramlende spinat? Mistenkelig!
Ganske riktig var det ikke mye spinat baki bilen til Skipper’n. Der lå det en stor ishakke på størrelsen med et enhjørningshorn.

Skippern hadde via sin avsmak for filmasamlingen til Buttercup forklart at han hatet alt som hadde med hekser og magi å gjøre. Noe som stemmer bra dem de gamle tegneseriene der han har en sjøheks som fiende. Nå så det ut til at han kunne slå to fluer i en smekk og få fjernet både ei heks og en enhjørning fra skogen. Men hvordan hadde vår mesterdetektiv kommet på sporet av Skipper’n? Jo, han hadde jo påstått at han gikk fra bordet fordi han brant tunga på den varme maten, men det var jo sushi-søndag! Brumm hadde hatt dagen sin før, og det var Skippern’s tur dagen etter. Sushi skal ikke serveres varm! Ærlig talt!

Det neste de måtte gjøre nå var å ta fra mannen all spinaten, så han ikke fikk gjort rare motstanden. Det tok litt tid før de kom på at de kunne be Buttercup om hjelp. Da tok det to sekunder, så var Skipper’n bak lås og slå. Nok en sak vel løst! På tide med påskeegg!

Vinneren av årets påskekrim hadde tenkt ut i detalj hva som hadde skjedd, og fått rett på praktisk talt alt. Gratulerer Yvonne! Det lønner seg å være omstendelig!

Her er vinnersvaret:

«Takk for nok en spennende & «out of this world» påskekrim Sebastian 🙂 Jeg tror det som skjedde var dette;

 

Skipper’n avslørte nervøsitet når Peggy og Cicero kom for å avhøre han. Det er et kjent trekk at nervøse mennesker fikler eller forsøker å rydde for å ha kontroll på noe, når det er kaos i hodet. Han feiet i noe som det tydeligvis ikke hadde vært noe hast med tidligere. Skipper’n forlot middagen under påskudd av at at han måtte ut og drikke iskaldt vann fordi maten var så varm. Dette skjedde dagen etter honninglørdag – som betyr at de hadde sushisøndag – og den serveres, som ALLE vet ikke varm!! Så Skipper’n løy!

 

Dessuten kommer det tydelig frem at Skipper’n også delte Ole Brumm og Nasses dislike for nykommere. Han var selv den første nykommeren som ble godtatt i 100-meterskogen og ble senere med på «kvalitetskontrollen» for å godta eller avslå søknader om innvandring til den berømte skogen. Skipper’n var usikker på den hittil siste innflytteren, altså Buttercup – bla. pga den grusomme filmsamlingen hennes; som jo handlet om magi, hekser, Witchcraft and Wizardry osv.

 

Så hvordan skjedde det? Skipper’n listet seg bort fra middagen for å kaste i seg en boks spinat. Deretter snek han seg etter påskekjerringa og grep henne med begge armer, den ene hånden holdt han godt foran munnen hennes, slik at de andre ikke skulle høre noe rop i skogen. Skipper’n drepte så påskekjerringa med sitt egne superhemmelige våpen; det sylskarpe lokket til en åpnet spinatboks. Den stakkars påskekjerringa hadde ikke en sjanse 😦

 

– Og etter en boks med spinat er Skipper’n sterk nok til å løfte heksa bort til den Den siste Enhjørningen, som hadde sovnet i skogen, og tre henne nedover hornet hans eller hennes løfte henne av igjen og legge henne ned like ved Enjørningen. Resultatet var i hvertfall at Enhjørningen fikk blodspor på hornet og følgelig ble den første åpenbare mistenkte.

 

Det er ikke helt tilfeldig heller at det var akkurat Den siste Enhjørningen som ble koblet inn i håp om at han eller hun skulle bli kjent skyldig i Skipper’ns ondsinnede plan. – Enhjørningen som den «magiske» skapningen den er – kommer innunder kategorien ikke helt ønskede innvandrere i følge Skipper’n. Han hadde en litt over middels stor avsky for de skapningene som også var å finne i filmene til Buttercup, så dette kunne være en grei måte å bli kvitt to fluer i en smekk..! Cicero og Peggy var begge enige om at Skipper’n hadde gjort et slett arbeid med cover-story’en sin 🙂 Så sånn gikk det ;)»
premie
Fortsatt god påske!

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s