Dolokk Holmes – 6. desember

I dag er det på tide med en sverigetur før jul, samt en tur Strømstad-Sandefjord så dette blir en harrystaselig dag! Dere derimot får kose dere med dagens luke i:

dolokktittel

Og hvem er der? Det er faktisk grevinnen i egen høye person. Marie-Ann Toilette!

2014-12-05 23.26.27
Sneen dalte idyllisk over den lille byen bebodd av dorullnisser. Dorullby var vanligvis et sted med svært få mysterier, men det kunne nesten virke på mesterdetektiven Dolokk Holmes at det ville dukke opp et nytt mysterium hver eneste dag frem til jul. Han var dessuten svært opptatt med å forsøke å finne selveste Dorullnissen, men han hadde svært få spor å gå etter. Det var utpå ettermiddagen da kontordøren inn til mesterdetektiv Dolokk Holmes ble revet opp og Holmes ble røsket ut av konsentrasjonen.
-Nyhekla dorulldukke!
I silke og krystaller stod hun der, selveste grevinnen Marie-Ann Toilette. Hun var meget fortvilet. Dr. Fanny fikk vist henne inn til Dolokks skrivebord der hun begynte å fortelle.

Selv om de begge godt visste hvem hun var, introduserte hun seg selv. Hun var Marie-Ann Toilette, og tiaraen hennes var stjålet. Hun hadde oppbevart den foran det store glassvinduet i en av stuene, slik at alle kunne se den. Hun innså nå at det kanskje litt dumt å ha den akkurat der, siden noen nå hadde knust vinduet og stjålet den. Hun ventet riktignok gjester til jul, men så langt var det bare den udugelige tjeneren hennes som var i huset. Nå måtte hun få tak i et nytt vindu før det snødde inn i hele huset, og noen måtte plukke opp alle glasskårene ute i snøen. Tenk om barna som kom, ville bygge en snødorull og skar seg på glasset. Det var jo fullt av det. Det lille som hadde havnet inne i stuen hadde den udugelige tjeneren allerede fjernet, så det var ikke noe problem. Det hadde han klart selv hvor udugelig han var. Ja, han var udugelig, og hun var ikke redd for å si det til ham. Nå kunne herr detektiv være så vennlig å komme hjem med henne så han fikk løst mysteriumet. Dolokk Holmes smilte og sa at han gjerne tok en tur opp til godset og kikket, men skulle han være ærlig, hadde han allerede løst saken.

Hvem er tyven?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i morgen:

 

 

 

 

 


En overraskelse! Det er jo det julen handler om, tross alt!

 

14 kommentarer om “Dolokk Holmes – 6. desember

 1. Aha! Her har vi med et klassisk legge-skylden-på-noen-utenforstående-når-det-egentlig-er-en-insider-jobb-innbrudd. Selv om tjeneren kanskje er udugelig i tjenerjobben sin driver han nok med kriminelle handlinger på si. Han er nok en dorull av den grove og harde typen. Vinduet er åpenbart knust fra innsiden, siden det meste av glasset havnet utenfor. Han knuste sikkert vinduet med en stol mens grevinnen lå i badekaret (hvis doruller kan det uten å gå i oppløsning?) og sang opera av full hals så hun ikke hørte knaset. Deretter rappet han tiaraen og gjemte den. Han ville vel hevne seg siden hun kaller ham udugelig til en hver tid.

  Liker

 2. Denne var litt vrien… Tror det er tjeneren da han var den eneste i huset. Glasskårene ligger ute i snøen, så ruten er knust fra innsiden. Det kan på den andre siden være Marie-Ann Toilette som prøver seg på forsikringssvindel og har gjort det selv. Hvis så er tilfelle kan hun også skylde på den udugelige tjeneren og gi ham sparken.
  I og med at gårsdagens løsning var svindel, satser jeg i dag på tjeneren!!!

  Liker

 3. Dette er jo åpenbart ikke noe innbrudd. Snarere et utbrudd… Når mesteparten av glasset ligger på utsiden, må vinduet være knust fra innsiden. Hvis det er tjeneren som har gjort det, har han min fulle sympati. Han har det ikke så greit på jobb med en arbeidsgiver som mener han er udugelig. Kanskje han har bestemt seg for å komme seg bort fra denne håpløse stillingen og har stjålet tiaraen delvis som hevn og delvis for å ha litt ny startkapital?

  Liker

 4. Siden glasskårene ligger ute, er vinduet knust fra innsiden. Jeg mistenker den udugelige tjeneren.

  Liker

 5. Den udugelige tjeneren er virkelig litt udugelig…han kunne jo tatt seg bryet med å knuse ruten utenfra når han skulle lure alle til å tro at det hadde vært innbrudd…tiaraen er nok gjemt et sted på den udugelige tjeneren sitt kammers. Ikke så rart hantoj den – jeg ville blitt ganske lei av å hele tidenbli kalt udugelig! Uansett om jeg var det eller ikke…

  Liker

 6. Tjeneren har gjort det. Han var den eneste som var i huset, og siden glasskårene lå på utsiden, har glasset blitt knust innenfra.

  Liker

 7. Tjeneren er tyven for det har ikke vært innbrudd. Ruten er knust innenfra siden glasskårene ligger ute i snøen.

  Liker

 8. Den ellers respekterte butleren D.O. Kost hadde hørt rykter om Marie-Ann Toilettes nedlatende og krenkende holdninger ovenfor sine ansatte. Der var rett og slett slik at han hadde fått nok av fruens munndiare. Det evige maset om å pusse den fordømte tiaraen. I tillegg nektet hun å gi ham juledonusen han skulle kjøpe gaver for.

  «Til kloakken med deg din hersens slamkjerring» brølte han med knyttede never. I forargelse og fortvilelse tok han tiaraen hennes og solgte deg på e-Bay.

  Da han kom inn i dagligstuen igjen kom han på at fruen nok ville komme til å anklage ham! Herr Kost skyntet seg å knuse vinduet. «best å få det til å se ut som et innbrudd» tenkte han, mens han fylte rommet med sin mest ondskapsfulle latter.

  Han burde ikke gitt opp TSI (Toilet Scene Investigators) etter første episode. Lite visste Kost at han hadde begått en kriminell kardinaltabbe.

  Liker

 9. Tipper på tjeneren. Han er lei av å høre hvor udugelig han er. Glasset er knust fra innsiden siden glasskårene er funnet ute og ikke inne

  Liker

 10. Det var Marie-Ann Toilette selv! Hun forsøker å legge skylden på hennes udugelige tjener for å få han sparket…. Ajajaj, for ett drama!

  Liker

 11. Udugelig tjener. Man må ha knust ruta innenfra, og der var kun tjeneren. Dessuten er det jo ingen andre valg.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s