Dolokk Holmes 21. desember

God fjerde søndag i advent. Kjøkkenet vårt snegler seg vider. Bare tiden vil vise om det blir mat til middag på julaften. Men doruller blir det, det har vi nok av. Se hva jeg har laget til i dag i dagens :

dolokktittel

Dagens luke viser oss Oberst Dobørsten! I Dorullestol og greier. Blir det bedre? Neppe…

2014-12-11 11.34.07

Oberst Dobørsten hadde tilkalt mesterdetektiven Dolokk Holmes og Dr. Fanny til grevinnens gods. De tok seg en pause fra undersøkelsene rundt den forsvunne Dorullnissen og brøytet seg frem i sneen opp mot godset. Han hadde mistet en verdifull eiendel og var svært hemmelighetsfull om det. Han lukket dørene bak dem og passet på at det kun var de tre som kunne høre samtalen.
– Jeg tok med meg min førsteutgave av JRR Tørkien. Jeg ville lese fra den høyt en kveld. Som en overraskelse. Og nå er den borte. Jeg hadde den liggende på nattbordet mitt. Jeg oppdaget det først da jeg var tilbake fra byen. Vi var der alle sammen. Bortsett fra Butleren.
– Da var det vel Butleren? Dr. Fanny var nesten på vei hjem.
– Og lille Dorit, hun var også her.
– Butleren, gjentok Dr. Fanny og fortsatte mot døren.
– Og Tom Dorull, faren til tvillingene, han var også her. Obersten var ferdig. Dr. Fanny sukket og tok av seg kåpen igjen.
– Tre mistenkte, mumlet Dolokk, alltid tre mistenkte. Sammen gikk de og fant de tre mistenkte. I gangen møtte de lille Dorit, og de bestemte seg for å bli ferdig med avhøret av henne først som sist.
– Har du tatt den verdifulle boken fra rommet til Obersten?
– Nei, jeg liker ikke Doringenes Herre fortenk, ikke engang filmene, svarte Dorit og himlet med øynene.
– Den på nattbordet hans? spurte Butleren. – Nei, den har jeg ikke rørt.
– Naturligvis ikke, svarte Tom Dorull brydd, hva skal jeg med den? Ikke leser jeg mye, og penger har jeg da nok av.

Hvem tok boken?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i kveld:

2014-12-02 15.09.29

Episk drikkeflaske. Do you wanna drink a snowman? 

5 kommentarer om “Dolokk Holmes 21. desember

 1. I dag har jeg ikke egentlig peiling, men jeg gjetter på Tom Dorull. Det at Butlern veit hvor boka lå gjør ham ikke til en skyldig. Han er tross alt butler og må sikkert ordne på rommene til gjestene. Dorit er av den typen barn som undersøker ting, så jeg regner med at hun har vært inne på rommene til alle og har god oversikt over hva som befinner seg rundt om kring, uten at hun stjeler ting av den grunn. Men Tom veit åpenbar at boka er verdifull. Han SIER at han har penger nok, men mest sannsynlig har firmaet hans gått konkurs, uten at han har sagt noe til kona. Hun fortsetter å shoppe som før, og med ville utgifter til julegaver måtte han bare prøve å spe på økonomien.

  Liker

  1. Liker disse svarene dine som spinner vider epå ting jeg ikke har tenkt på. Mulig jeg tar kontakt med deg i slutten av november neste år.

   Liker

 2. Det kan havært Butleren, i og med han visste at boken hadde ligget på nattbordet til Obersten. Men han kan ha vært inne på Oberstens rom i et annet erend…
  Dorit på sin side snakker om Doringenes Herre, når Dolokk nevner en verdifull bok – selv om ingen har sagt noe om hverken forfatteren eller hvilken bok det var en førsteutgave av…
  Så vi satser på Dorit som forbryteren denne gangen…hun er nok en liten skapnerd!

  Liker

 3. I tilfelle den første kommentaren forsvant; det var Dorit! Ingen så noe om hverken Tørkien eller Doringenes herre!!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s