Dolokk Holmes 22. desember

God mandag! Og ikke en sånn vanlig kjip drittmandag, men starten på selveste juleuka. Dersom du har tatt gode valg i livet har du sikkert ferie også. Klapp på skuldra for gode valg. Vi kjører på med bittelille julaften i Dorullby, her er:
dolokktittel

Dagens luke Du har lest om henne i ukesvis, og her er hun endelig – simsalabim – Frøken Hylse! Skuffa? Stakkars…

2014-12-03 10.09.57

Cisterna Solbær stormet inn på detektivkontoret! Hun viftet med noe i hendene.
«Dette er uhørt! Det er ikke måte på hva en skal finne seg i når man er lokalpolitiker!»

Hun klasket et brev ned på pulten til Dr. Fanny. Hun slo så hardt at Dolokk Holmes hørte smellet inne på kontoret og kom ut.
-Et trusselbrev, spurte han overrasket. – Det er jo meget alvorlig. Antakelig den mest alvorlige forbrytelsen i hele desember! Man kunne ane et snev av eventyrlyst og opprømthet i stemmen hans, men han forsøkte å skjule hvor spennende dette virket. Dr. Fanny la fra seg brevet igjen og rettet det mot mesterdetektiven.
-Nåja, sa hun rolig, les brevet før du blir for oppjaget. Dolokk kremtet og skammet seg over hvor lett gjennomskuelig han hadde vært, og så leste han brevet gjennom et forstørrelsesglass. For å virke mer seriøs og litt…detektivere.

Kjære Cisterna Solbær!
De burde slutte med politikk. Ingen liker Dem.

– Nyhekla dorulldukke, utbrøt Dolokk Holmes.
– Det begynte så bra med ord som kjære og navnet mitt, Cisterna kjempet mot klumpen i halsen, – Men så endret det seg så drastisk. Og se hvem som har skrevet det.
– Med vennlig hilsen Kattesol, leste Dolokk høyt.
– En skulle tro at man var litt hyggeligere dersom man var oppvokst med et slikt navn.
– Vedkommende er nok vanligvis litt hyggeligere også, humret Holmes, – Ikke er vedkommende oppvokst med dette navnet heller. Han så bort på doktoren som klødde seg i hodet mens hun førsøkte å løse gåten ved å myse hardt på brevet. Han lente seg over henne og hvisket noe i øret. Hun så på ham med et oppgitt blikk.
– Jeg vet ikke hvem denne Anna Gram er, det er ingen i byen som heter hverken det eller Kattesol, svarte Dr. Fanny bryskt mens hun forsøkte å tenke. Dolokk Holmes så tenkende ut av vinduet. Ute i julegaten så han Ordføreren og Frøken Hylse.
– Jeg har i alle fall løst mysteriet for deg, smilte detektiven til lokalpolitikeren.

Hvem er det som har sendt brevet?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes julaften:

2014-12-11 15.19.07Tegnebrett til kidsa. Åh nå ble jeg akkurat passe nostalgisk. Hadde du slike?

 

8 kommentarer om “Dolokk Holmes 22. desember

  1. Klosetta har skrevet brevet, Kattesol er et anagram av navnet hennes! Hun har gjort det fordi hun vil etterforskes av Dolokk Holmes…

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s