Eurovision – dag 2

eurovision 2
Velkommen! Renate og Sten er fremdeles med meg i Sebolas.coms Eurovisionstudio. I dag snakker vi om gårsdagens semifinale. Selve showet ble ledet av tre damer. Det synes jeg er stusslig. Jeg ble skeptisk med en gang og det viste seg jo at det manglet fullstendig dynamikk mellom dem. Tre usedvanlig tørre damer. Resten av showet var preget av politimenn i latex, keltisk pop og spenning rundt hvorvidt Russland ville bli buet ut med en gang eller ikke.

Jeg håpet av Armenia, Finland, Albania, Georgia, Serbia og Estonia skulle ryke. Av disse var det vel bare Finland som røk ut. At Danmark røk ut er jo helt krise, og det betyr at det er masse ræl som ble igjen. Hva tenker dere?

Sten:
Jeg sitter fortsatt i sjokktilstand over at Danmark ikke gikk videre, men at makkverk som Georgia og Albania gjorde det. Russland ble plutselig en av mine favoritter da jeg fikk se henne på scenen, og Estland svikter ikke.

Og jeg er overrasket over at Trine Østerhus fra Nederland ikke gikk videre heller. Men fordelen med dette er at det er lettere å stemme i finalen – det er færre bra å velge mellom nå.

Sebastian:

Godt poeng!
Renate:

Jeg er veldig enig med Sten. Synd med både Danmark og Nederland. Jeg fikk faktisk syndhet av Finland også, men vet ikke om det var av andre grunner.. Det som er dumt med disse semifinalene er at veldig mye av det rare (som jeg synes gjør GP til GP) ryker ut før finalen. Denne gangen var det Moldova og deres spreke nummer med politidans og politirumpeshake. Ellers irriterte det meg også at Russland gjorde det så bra. Uansett, gøy å se mange av numrene LIVE etter å bare ha sett musikkvideoene deres. Gleder meg til torsdag.
Sebastian:
Liker du ike Russlands bidrag, eller er det fordi det er Russland?
Renate:
Det er fordi det er Russland og pga sangteksten. Ironi -not for me! Men selve dama som synger og sangen er veldig bra. Hun var jo helskjønn hun som sang.
Sebastian:
OK da er vi enige. Vrient å holde med Russland. Men om det er ironisk vet jeg ikke lenger. En million stemmer er ikke så mye i et land med nesten 143 mill innbyggere. Kan godt være en million der som er noenlunde oppegående…uten at det er spesielt imponerende 😉
Sten:
Jeg er litt imot politiseringen av ESC. Litt av det herlige er jo at alle kan møtes med tant og fjas og glitter og stas. Noen synger om politiske ting, andre synger om pingviner, kaker og fester. Det er litt av det fine, synes jeg. Jeg stemmer i alle fall på dem jeg liker, om det er Russland, Israel eller hva det måtte være. 🙂
Sebastian:
Generelt enig med deg, men Russland følger jo ikke de reglene, det viste de ganske tydelig i fjor, så de fortjener ikke noe bedre tilbake egentlig.
Sten:
I fjor sendte de jo to 17 år gamle jenter som begynte å gråte da de ble kraftig buet ut. DET fortjener ingen.
Sebastian: 
Nei, men det er Russland som har skyld i det.
Sten:
Jo, Russland som land, men ikke som ESC-bidrag. Man kan jo si det samme om mange – Aserbadsjan, Hviterussland og Israel, for eksempel, er jo ikke noen engler internasjonalt eller nasjonalt, men det bør ikke påvirke ESC – mener nå jeg.
Sebastian:
Det er klart, det finnes jo mange land som er kjipe på generell basis, men Men om vi nå lar ESC vær en egen ting er Russland fremdeles kjipe. De ødelegger jo aktivt ESC, er det jeg mener. Ved å nekte å godta fjorårets vinner, klippe henne vekk fra sendingene osv. Det er ikke mange andre konkurranser som hadde godkjent slik oppførsel. De burde egentlig ble diskvalifisert frem til de fikk ryddet opp hjemme.

Når det er sagt, heier jeg litt på Russland i år altså. Fordi de har kanskje den beste sangen. Er tett løp mellom flere.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s