Halloween eller julebukk?

For en bedriten problemstilling. Og den dukker opp hvert eneste år. Som om det ene utelukker det andre. man kunne like gjerne tatt stilling til om man vil spise et Kinderegg eller reise til Kreta neste sommer. Man kan ha begge deler. Det er 2 måneders mellomrom. Du rekker å skifte kostyme.

Jeg sier ikke at man ikke kan mislike Halloween, det er meg revnende likegyldig hva folk synes om Halloween, men når de blir militante blir det slitsomt. Det er provoserende. Voksne folk som er livredd for noe nytt.Heldigvis er de ikke mer militante enn at de trykker at de liker den gruppa på Facebook;»Ut med «Knask eller knep», inn med julebukk». De færreste av dem gidder å gjøre noe aktivt med det. Hva med å ta med ungene og gå julebukk da? Det er ikke sånn at det kommer tilbake av seg selv bare fordi du sitter i sofaen og engasjerer deg i den gruppa.
Og hvis kjøpepresset er grunnen til at du er imot Halloween så kommer du i alle fall ikke trekkende med jula, av alle tradisjoner.

Men jeg skjønner jo for så vidt sammenlikninga mellom julebukk og trick or treat. Det stammer jo fra nøyaktig den samme irske tradisjonen begge deler. Trick or Treat har bare tatt omveien om dammen før den kom hit til landet, mens julbukken snek seg inn for mange år siden. Da var den allikevel litt annerledes enn den er i dag, da var det voksne mennesker som gikk fra dør til dør og tigget middagsrester og børst. Med seg hadde de et avkappet geitehode. Etterhvert ganske påseilet også vil jeg tru. Ikke sånn nifst som halloween.

Jeg vet om ei som hadde fått pepperkaker og klementiner her i huset i alle fall!
                          Tradisjonsrik julebukk-dorullnisse

Det er jo heller ikke slik at man må kle seg skummelt på lørdag heller. De jeg har fått besøk av har vært utkledd som Spider-Man og Hulken. Riktignok trodde jeg først at sistnevnte var Frankensteins monster, men der tok jeg dessverre feil.
De fikk godteri av meg begge to, men jeg tror ikke de hadde egget huset mitt uansett. For det er jeg naturligvis også imot. Men det er hærverk. Det er ikke Halloween. Og det er det viktig å lære ungene. Lær dem å feire en hyggelig Halloween, ikke bare sett deg på bakbeina som en liten drittunge og ødelegg moroa for de andre.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s