Regler på Halloween

Jeg liker Halloween. Jeg liker også at vi har regler for Halloween. Men jeg tenker at en av reglene kunne blitt endret.

IMG_0786I dag tidlig leste jeg på Mammanett om en mor som hadde hengt opp en lapp i nabolaget der hun ber alle som ikke har lyst på besøk av utledde barn om å skru av utelampen. Lappen be rogså de som går tur om å vise respekt for de som ikke ønsker besøk. Jeg synes det er så fint at hun hang opp denne lappen, men jeg synes også at regelen burde vært annerledes. Vi er ganske mange som er for Halloween, og vi som er for, burde jo heller dekorere utenfor døren vår. Sette ut et gresskar eller sette frem noen små spøkelser eller skjeletter. Det er nok av pynt å få kjøpt eller ideer på nett til noe vi kan lage. Så kan vi heller la de som vil være i fred få slippe unna maset. Dette fra en som liker å slippe unna mas og få være i fred. Det er mange av oss også. Selv har jeg pyntet ytterdøren (katten Jansson har hjulpet til med å lage kloremerker, han har litt syk humor).
IMG_0784Jeg synes for eksempel at det er helt fint at de ber om godteri, men jeg synes naturligvis ikke at de skal kaste egg på hus, eller utføre andre «trick». «Treat» er fint, «Trick» er dumt. Og jo raskere vi blir kvitt «trick», jo raskere vil vi bli kvitt de fleste motstanderne av Halloween. merk dere at jeg unngikk å kalle dem surpomper. For ungene synes Halloween er gøy, og da burde voksne kunne roe seg ned. Ingen av ungene på skolen vet for eksempel hvor utrolig idiotisk jeg synes «Hallo venn» er. «Hallo venn»-ere må jo få lov til å gjøre det de liker også, synes jeg. De vil ikke bli jaget vekk herfra de heller.

Jeg har godiset klart. Jeg gleder meg til å få besøk i kveld. Men jeg forstår de som ikke vil det. Og det er forståelig at de ikke synes at de skal måtte ta forhåndsregler for å slippe maset. Men så dukket det opp et svar på lappen hennes. «Jeg nekter å gjemme meg som om det er skammelig å ikke feire Halloween. Min utelampe blir stående på, og halloween-utpressere JAGET!» var svaret moren fikk. Slike beskjeder får meg til å se rødt.

Det minnet meg på historiene jeg hører om voksne mennesker som skjeller ut barna som kom på besøk, og jeg lurer nesten på om kanskje «trick»-delen i kveld ikke er så dum allikevel. Visse folk hadde kanskje bare hatt godt av en god runde egg. Faktisk hører jeg en liten stemme inni meg som sier:
– Del ut egg og dopapir til ungene som kommer.

Mulig det var Sten.
IMG_0790

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s