Løsningen på årets Påskekrim

– Det burde være opplagt for alle hvem morderen er, sa Cicero skråsikkert. Det kunne virke som om hensikten var å gjøre de som ikke hadde løst mysteriet litt forlegen, men det kan man ikke si sikkert.
– Det tok ikke lange stunden å finne det ut, sa Peggy.
– Naturligvis ikke, for deg som bare så på kameraene, sa Cicero i en ukarakteristisk nedlatende tone.
– Enhver detektiv burde ha sjekket ut det først, sa Peggy, og hadde vunnet diskusjonen.
– Uansett, fortsatte Cicero, uten å tape ansikt. – Morderen er…
– Polly Pocket, avbrøt Peggy. Cicero tapte ansiktet.
– Jeg forstod det da Jordbær Mathilde sa hun hadde banket på hotelldøren hennes. Uansett hvor forvirret man er om hvem som bor på hvilket rom banker man ikke på sin egen dør, man låser den opp. Jeg mistenker at hun lette etter rommet til Kålåkerungene. Da det ikke var de som åpnet gikk hun bare videre, og banket på til arvingene åpnet.
– Det stemmer godt med det jeg så på videoene, sa Peggy. – Godt jobbet, Cicero.

Skjermbilde 2018-04-01 kl. 20.08.14
Polly Pocket ble snart hentet av politiet, og satt i en bitte bitteliten celle, med bitte, bitte, bitte lite gitter. Peggy skiftet til normale klær og brant det andre antrekket. Jessica takket dem begge for hjelpen, og tilbød dem en natt på hotellet som belønning, noe de takket høflig nei til. Ikke så høflig egentlig. Men de sa nei. Fleur gikk for å vaske på rommet, Jordbær Mathilde gikk for å skifte til kveldens forestilling, Haley så på klokken og håpet det snart var tide med mat. Cicero skulle ønske han hadde kommet på kameraene. Og at han ikke hadde brydd seg så forbasket mye om hva Peggy hadde bedrevet når hun gikk med vakten.

 

Gratulerer til Irene for den som skjønte at man ikke måtte overtenke det elendige alibiet til Polly Pocket, for så smart en forfatter har dere virkelig ikke med å gjøre. Det enkle er ofte det beste, og det vet en god detektiv. Sjekk kameraene med en gang, mistenk den første og beste.

Årets gullegg går til Solena. Bra teori, men helt på jordet. Det kunne vært Lars som vant den, men jeg skjønte ikke noe av hva du skrev. Men det var gøy. Greit. Dere får et gullegg begge to da. 

3 kommentarer om “Løsningen på årets Påskekrim

  1. Og der gikk jeg i baret igjen. Polly var den jeg først trodde var morderen men så tenkte jeg at så enkelt kunne det ikke være. Men joda, min sønn lurte meg denne gangen også! 🙂

    Likt av 2 personer

    1. Kjempe krim i år! Likte den godt. Svaret jeg skrev på pc blei borte, men det var veldig gøy å skrive. Beklager at mobilbesvarelsen ble uforståelig, men det var sikkert det første svaret også. Gratulerer til irene, og takk for god underholdning.

      Likt av 1 person

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s