Dorullby Brukt og Antikk 24. desember

Nissefamilien har arvet Dorullby Brukt og Antikk, men den trues med å rives for å gjøre plass til parkeringshus om de ikke finner på noe lurt.

– Tante Torull? gispet Nissefar.
– Torull er navnet på hun som skrev brevet! Ropte nissebarna. – Er det tante?
– Ja, sa den gamle damen med marengs og en snasen drakt. – Dere fant det ut til slutt. Jeg etterlot dere både den gamle butikken min, og et brev som skulle se om dere kunne bli motiverte til å få butikken til å gå rundt. Og det fikk dere til ser det ut som.
Nissefamilien visste ikke hva de skulle tro. Var det gamle tante Torull som hadde stått bak alt sammen?
– Butikken gikk så dårlig at jeg ville gi opp, forklarte hun. – Men så ville jeg se om ikke dere kunne få til det jeg ikke klarte. Butikken har vært i familien i generasjoner. Og jeg vet hvor glade folk i denne byen er i mysterier, så jeg lagde et. Og dere fant alle sporene og puslet det sammen. Min gamle marengsoppskrift, bildet på veggen. Supert! Og derfor fortjener dere denne flotte gamle bilen også.
– Også?
– I tillegg til butikken naturligvis. Dere gjør det bedre enn meg, så det er på tide at dere overtar.
Det var både en og annen som ville bli sint på tante Torull, men de forstod henne litt også. Og dessuten hadde hun laget en veldig spennende jul for dem. Og som hun sa, så var det noe de fleste i Dorullby satte pris på. Så de ba henne heller med hjem og så feiret de jul sammen, og slik bør en god julekalender slutte.

…men vi har enda et lite mysterium, for hvem dukker vel opp i dag?

Bjella over døra plinget ubestemmelig østtysk-tsjekkoslovakisk, men allikevel veldig norsk, og inn kom en dame med et surt oppsyn, men en fantastisk hatt som sikkert også kunne være en paraply. Eller fallskjerm. Hun snakket med en mandig røst, og så etter en nøtteknekker for å få has på noen personlige problemer. Nissefar svarte at de hadde det ikke flere igjen av, og også han snakket med samme stemmen.

Hvem har de fått besøk av i dag? Svar i kommentarfeltet og vær med i trekningen av en flott premie. Svaret ditt blir ikke synlig før i morgen. Premie i dag er noe helt spesielt, og vinneren avsløres i morgen klokken 17.00. 

 

7 kommentarer om “Dorullby Brukt og Antikk 24. desember

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s