Bassan Besøker Bibelbeltet

Etter noen timer i Kristiansand har jeg kommet frem til at bergensere har et ufortjent dårlig rykte på seg for å være høylytte. Som Onkel Reisende Mac ville ordlagt seg: Kristiansandere later til å være flokkdyr med kronisk utestemme. Og hvorfor er 80% på utdrikningslag? Jeg vet vi er i bibelbeltet, for jeg fant akkurat en bok kalt Gospelquiz, men det er andre ting å gjøre i sommerhalvåret enn å gifte seg.

Vi er altså i Kristiansand, vi kom i går kveld. Selv om dagen i dag i stor grad har gått med til migrene, var gårsdagen verre. Vi bestemte oss for å ta med trekkoppbilen på ferie, fordi hvor vanskelig kan det være? Hahaha, ja hvor vanskelig kan det være?! La oss bare si at før vi var halvveis, hadde Sten lagt ut el-bilen på Finn og begynt å se etter en ny. Det tar ikke ni timer fra Ski til Kristiansand vettu, det gjør ikke det. Greit at det var rush frem til Drammen, men allikevel.

En gammel kjenning har gjemt seg rundt omkring på hotellet.


Årets lydbok på bilturen er tradisjonen tro av Danielle Steel, og selv om vi aldri forventer allverdens av bøkene hennes, var dette et nytt lavmål. Lost and Found heter den, men ikke spør meg hva den handler om. Vi pleier å velge bøkene hennes fordi det ikke spiller noen rolle om vi ikke får med oss alt, men denne gangen er det ikke noe å skulle få med seg.

Det var kun 794 titler å velge mellom fra forfatterinnen vår.

Dagen i dag har gått med til å gå opp og ned de samme to gatene, for retningssansen har vi lagt hjemme. Lunsjen ble fiskesuppe på en dansk restaurant, for vi vet ikke forskjell på dansker og sørlendinger. Middagen ble smørbrød med skagenrøre til Sten og moules frites til meg. Det er første gang på de seks årene vi har vært sammen at han har blitt ferdig med å spise før meg. Sånn blir det når man må rense maten selv. Hvorfor er sjømat den eneste maten man får servert som man så må tilberede selv? Og hva gjør den pommes fritesen sammen med muslingsuppa mi?

Vi har også vært på utstilling i et Sørlandets Kunstmuseum, og selv etter hvor mange års kunstutdanning skjønner jeg fremdeles ikke stort, altså. Jeg er fortsatt overbevist om at en god del kunstnere kun er ute etter å lure systemet. Og det får de til, så gratulerer med det. Hvem er jeg til å si noe, uansett. Jeg lager dorullnisser.

2 kommentarer om “Bassan Besøker Bibelbeltet

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s