Vaffeldagen 2011

De aller aller fleste dagene er en Dag. Og i dag er det altså vaffeldagen!

Åhå, tenker du kanskje, dersom du er en av de som tenker «åhå» i slike stunder, det er sikkert fordi vaflene ble oppfunnet i dag, eller kanskje i alle fall vaffeljernet (dersom de to oppfinnelsene på merkelig vis ikke har sammenfallende bursdager). Men nei, det ble oppfunnet i 1869 og feires i USA hvert år 24 August. Nei, den Internasjonale vaffeldagen er av svensk opprinnelse og feirer den dagen Jomfru Maria fikk vite at hun skulle (her ble jeg da avbrutt av en niendeklassing som foreslår «lage vafler!!!» da jeg forteller dette på skolen) bli mor. Dette betyr at det er ca ni måneder igjen til jul, og at man bør lage vafler!

Vent, hæ? dette forklarer IKKE NOE, roper du fortvilet, mens jeg hysjer litt vennskapelig på deg og fortsetter.

Årsaken til vaflene er så dum at den ikke kunne komme fra noe annet sted enn Sverige. Der kalles dagen Vårfrudagen, noe som høres LITT ut som Våffeldagen, og snart var det tradisjon med vafler på denne dagen. Og nordmenn er knapt vanskelige å be når det kommer til vafler, så vi har kastet oss med. Så i dag var det vafler til liten og stor på jobb!

Men, men, men sier du stille for deg selv. Du vet nå mer enn mannen i gata om vaffeldagen, men det er visst noe annet. Skal han aldri nevne at denne bloggen er flunkende ny? Jo, ok, selv om du jo allerede har påpekt det selv. Denne bloggen er ny. Ikke fordi jeg har noe imot blogg.no, men det er lettere på denne, jeg kan styre mer selv her. Her skal jeg etter hvert få inn mesteparten av greiene mine fra hjemmesiden min også, det er derfor jeg har kostet på meg et aldri så lite .com! Her kommer tegneseriene, handlelistene, postkortene og blogginnleggene til å omgås i skjønn harmoni, og avløse hverandre. Lettere for meg, stort sett ett fett for deg (sikkert) og alle vinner.

Har du feiret Vaffeldagen?

2 kommentarer om “Vaffeldagen 2011

  1. For det første; ikke putt ord i munnen min (med mindre det er veldig morsomt og det får meg til å le, som her*). For det andre; nei jeg feiret ikke denne dagen. JEg var på loppis dagen etter og fant et vaffeljern til å ha på bål, uten at jeg kjøpte det. For det tredje;
    du tenker kanskje at jeg ikke har nevnt den flotte nye siden din, men her kommer det: Gratulere! Den er flott og sånn bra.

    *les blogginnlegg om vafeldagen.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s