He-Man og She-Ra

Som de fleste av dere vet så samler jeg på leker. Roboter, actionfigurer, dukker, biler, tinn, miniatyrer, Disney, figurer. Helst gamle, men av og til slipper det inn nye greier. For noen uker siden hadde jeg kommet til den konklusjonen at jeg hadde alt jeg ville. Det gikk naturligvis over da jeg etter litt utvidet søking på eBay kom på at jeg strengt talt ikke hadde noe særlig med He-Man!
Jeg har en He-Man som ser ut som om han er fordøyd, usikker på hvorfor jeg kjøpte ham, men jeg husker han kom i en pakke sammen med tre dinosaurer, en Playmogris, en grønn kenguru og to wrestling indianere… kjenner at jeg plutselig skjønner hvorfor jeg kjøpte den allikevel.

Hvorfor vil jeg nå samle sammen litt He-Man, tenker du. Jeg synes det er et dumt spørsmål, men vil svare på det, og så vil du forstå. He-Man. Hva har han, som ikke du har? Vel… Hva har han ikke?
For det første er han prins. Det er ti poeng bare der.
Han er tvilling! Dere vet hva jeg mener om tvillinger! Ikke? Tvillinger, nonner og tog er bare… det er… flotte greier!
He-Man har det beste navnet EVVER! Han heter jo egentlig prins Adam (samme som Udyret i Disneys Skjønnheten og Udyret om du ikke visste det, noe som: nye ti poeng) men når han løfter sverdet over hockeysveisen og brøler » By the power of Grayskull» så blir han mannemannen selv med støvletter og skinntruse, og med et så bra nick at alle senere superhelter har forbannet ham og hans copyright. He-Man! Smak litt på det. Det er kvalitet! Ta en titt på hans kamerater, og du vet du er oppe i minst hundre poeng! Ka-ching!

She-Ra er tvillingsøsteren hans. Hun har ikke et like fengende nick, men det begynner bra. De er flinke til å etablere kjønn i navnene sine. Prinsesse Adora følger i sin brors fotspor, og gjør alt for ikke å bli tatt seriøst.
Adora er den typiske fortapte tvillingen som ikke dukker opp før hun har noe interessant å fortelle. Da får hun sin egen serie som gjør alt det He-Mans serie gjorde, men for jenter. Hun har en enda mindre sannsynlig gjeng med venner.
He-Man sloss rundt på Eternia, She-Ra holder seg til Etheria og du vil aldri huske forskjellen. Her er huskeregelen; Dersom det som angriper deg er fluffy og kledd i pastell er du mest sannsynlig på Etheria.

På Eternia prøver de alt de kan å holde alt veldig maskulint. He-Man holder til i en hodeskalleformet borg kalt Grayskull, og har mannlige allierte i tillegg til en slags grønn demontiger og ei dame some r hemmelig forelsket i He-Man uten å vite at det er hennes venn Adam.
Etheria har Crystal Castle, en gjeng med damer, og en mann som er forelsket i She-Ra uten å vite at det er hans venn Adora. Er du ikke hekta enda? Jeg er tre tastetrykk unna DVDene. Ok, du er ikke overbevist. La meg presentere de beste figurene fra serien!

He-Mans top fem allierte/fiender

5. Clawful – Hvorfor er han på lista? Fordi han er en krabbemann! En Krabbe ja! Krabbeklør og et bittelite hode! I tillegg er den høyre kloa diger så han ser virkelig helt ubrukelig ut!

4. Mosquitor – Hvorfor? Mygg… mygg! You say evil energy-draining insectoid, I say mygg!

3. Man-e-Faces – Kan endre ansikt. Yay. Go facial!

2. Mekanech – hehe… denne karen har en nakkeprotese med teleskopisk nytte.

1. Moss Man – Ja… han ER laget av mose!

eBay, Je t´aime!

Du klarer nesten ikke å slutte å tenke på hvor ubrukelige disse må være? Hvem skal disse kunne overvinne? Vel, de sloss rikitgnok ikke mot She-Ras gjeng, men der tror jeg ikke de hadde fått store problemer, for det er virkelig en flott gjeng!

Ånei, der kommer den gjengen, da er det best å… være snille…


5. Flutterina – Sommerfugldame? Japp, sommerfugldame. Skumle sommerfuglen…

4. Kowl – er riktignok tankeleser, men når man er en blanding av en ugle og en koala, så havner man på denne lista!

3. Sweet Bee – Hva er det med amerikanere og denne angsten for insekter? De er da ikke så skumle?

2. Perfuma – kan pynte med blomster! Desverre får hun ikke førsteplassen allikevel siden hun tross alt sikkert kan bruke egenskapen med å få planter til å dukke opp til noe fornuftig..

1. Peekablue – kan du gjette det? Halvt dame og halvt…påfugl ja! Påfugl!!! Av alle ting!!!
OG! Er det bare jeg som kjenner en viss irritasjon over mangelen på research? Det er da hannpåfuglene som er fargerike og har diger hale?

Pass deg nå… med alle de øynene der så kan hun…..SE deg!

Og det er flere naturligvis. Fiendene er knapt noe bedre. Men jeg vil trekke frem en eneste til; Bow!
Bow, som er den eneste mannlige i She-Ras gjeng har hjerter overalt, på pilene sine feks. Han har til og med et hjerte på brystet som blinker når Adora/She-Ra er i fare, dette til tross vet han som sagt ikke at de er en og samme person. Han har bar mage, og jeg kan ta feil, men jeg er ganske sikker på at han av og til får bart når han skal ut i krigen. Bart og bar mage? Man må faktisk velge, man kan ikke ha både!
Hmmm… kanskje jeg tok feil førsteplass på She-Ras liste? Han er i alle fall på vei i posten!

My Little He-Man er så feil at det blir riktig!

 

Hehe…grønn kenguru…

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s