3. desember – Utedorullnisse

Julebord i går.

Nok om det.

I julekalenderen min i dag fikk jeg noe jeg først trodde var fyrstikker, men det var jordbær! Hæ? Kult ja! Synes mamma kunne fyllt alle lukene, hun er mye bedre enn meg. I de lukene jeg har fyllt selv ligger det samlefigurer fra diverse serier. Du vet, disse posene med hemmelig innhold. Funker fett når man må kjøpe inn selv. I går fikk jeg en fluffy hamster. Sier du forresten et hamster, eller en hamster? For meg blir et hamster helt feil.

Nå skal jeg male videre på flodhesthodet jeg har liggende i stua. Det burde vært ferdig for lenge siden egentlig, men ungene har bare godt av å få se det for første gang på generalprøven allikevel. Så får de noe å le av. Ikke bare en kjeftende lærer som tror han er den fødte intruktør. Stykket blir bra da, ungene er superflinke. De går så veldig inn i rollene sine. Kjempemorsomt.

Dagen i dag har gått med på å kute til og fra byen. Glemte litt hva jeg skulle ha og sånn. Og så følte jeg meg innmari lokal da jeg kjøpte en julekalender fra Askim Fotballklubb eller noe. Er litt stas da. Så da kuta jeg rundt med den og en eggkoker og melk og mat og kjulegaver. Kute, det ordet bruker man ikke så ofte. Jeg tror bare jeg vet om en eneste gang man faktisk bruker det jeg. I en julesang. Åh, konkurransetid! Hvilken julesang tenker jeg på? Førstemann med riktig svar får navnet sitt skrevet av dagens nisse i morgen!

Dagens dorullnisse hyller den tradisjonelle, sesongbaserte skriftkunsten kjent som å skrive navnet sitt i snøen.

Modellen ønsket å være anonym, så navnet er ikke med i snøen...det er forøvrig ikke snøen heller


PS. Den lille grana er smart å legge til dersom du ønsker at nissen din skal ha det minste folkeskikk, eller om du dreit deg ut da du tegnet buksene hans.

18 kommentarer om “3. desember – Utedorullnisse

  1. kute blir brukt hyppig her oppe jeg bor, men så er jo dette Alf Prøysen land også…. så er kanskje ikke annet å forvente… 🙂

    Liker

      1. Vel JEG kuter ikke mye, minst mulig egentlig. men mange her oppe kuter mye, jeg derimot klarer meg med å bruke ordet fra tid til annen. 🙂

        Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s