5. desember –

Generalprøven på En Flodhest i huset gikk fantastisk! Det er stykket jeg har skrevet, basert på en barneok av Ole Lund Kirkegaard. Ungene som trodde de skulle ha noen og tjue i publikum fikk litt sjokk da hele skolen troppet opp og over 200 unger fyllte gymsalen. Men de spilte som de aldri har spilt før, og jeg gleder meg masse til å se dem i kveld foran foreldre og søsken. Jeg har jo aldri hatt noen klasse før og dermed ikke vært med på noen slik juleavslutning. Det virker som om det er ganske annerledes nå enn hva det var da … da jeg var ung… oi…
Fortreng, fortreng!
Jeg sitter på jobb nå, venter på foreldrene som skal styre og stelle til resten av juleavslutningen. Jeg prøver å rette litt lekser, men kunne jo ikke bare droppe dere trofaste dorullfantaster helt.
Da jeg våknet i dag og visste hvor lenge jeg måtte være på jobb fikk jeg først litt panikk. Hva slags dorullnisse kan jeg vel få laget til i kveld? Det er allikevel med stolthet jeg kan presentere dagens dorullnisse, som ble laget i dag tidlig rett før jeg hoppet på toget til jobb, med flodhesthode under armen. Dagens nisse er Dorullnissen som har vært ute og laget dorullengler i snøen. Uff uff uff, ikke prøv dette hjemme, doruller!
Gi den stakkaren en kopp kakao!

7 kommentarer om “5. desember –

 1. Den kunne vært tatt ut av en annen setting. En setting jeg så for meg, før teksten ble lest. *burde aldri se på bilde først. Ødelegger oppbyggingen.
  Heldigvis kommer det en dag i morgen også!

  Liker

 2. Send han hit! Jeg er ekspert på kakao! Bare spør speiderne mine.

  Jeg liker at du har laget teater om flodhesten. Den boka kjenner jeg godt!

  Ole Lund Kirkegaard var en av min datters yndligsforfattere da hun var liten og han er årets forfatter i barnehagen i år. (Vi plukker ut en forfatter hvert år som vi fordyper oss litt i ). Så nå har de fått god opplæring i rampestreker gjennom hele høsten.

  Både store og små koser seg med høytlesningsstundene.

  Og så var jo jo dansk da!

  Liker

  1. Lager du uten snerk?

   Er også veldig begeistret for Kirkegaard. Otto er et nesehorn, Gummitarzan, og Frode og de andre røverne ble lest flere ganger da jeg var liten. Fant akkurat Vesle Virgil på et loppis også, men han husker jeg lite av. Kan bli stas å lese. Kanskje har vi et nytt stykke til sommeravslutningen?

   Vi har også årets forfatter, men vi har Alf Prøysen. Noget mindre spenstig ja…

   Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s