11. desember – sjelløs dorull

Jul ja. Er du ikke lei av å forsvare julefeiringa di? Det kan virke på oss mennesker at ingen andre feirer jul riktig. Selv om vi innerst inne vet at det viktigste er at alle hygger seg, vil vi liksom helst at alle skal feire det på samme måten som oss selv. Ikke jeg sier du nå. Neivel. Ikke jeg heller. Der fikk du den!

Julebrus for eksempel. Er det så viktig da om den er rød eller gul? Jeg liker ikke den røde fordi den ikke er noe god, men jeg innrømmer lett at den røde fremdeles er en julebrus. Og det står det jo på den gule også (eventuelt brune om du vil kalle den det) i tillegg til at den bare dukker opp ved juletider. Allikevel har jeg havnet oppi  fem diskusjoner bare i år, som dreier seg rundt at jeg drikker noe som ikke er julebrus. Chill.

Vi er ulike, vi gjør ting ulikt. Ikke noe behøver å være feil.Det er ett fett om du feirer kristen eller hedensk jul eller en 50%50 blanding av hva som helst. Drikk, spis,syng. Kjøp, lag, gi bort, få, åpne, smil…bytt…

Og akkurat idet du innbilte deg at jeg kanskje er mer diplomatisk enn deg selv, vil jeg fortelle deg hva jeg hater ved andres julefeiringer.

Stilren jul.

«I år skal det kun gå i lilla og sort julepynt hos oss». Javel, blir du virkelig i julestemning av det? Jeg synes ikke man skal være for opptatt av å imponere andre med hvor stilig jul man kan pynte til. Interiørmagasinene er fulle av hvordan man skal pynte til jul. Med minimalistiske trær av en ståltråd og hvite sløyfer. Så slipper man at det drysser. Jula er represetert av en tom hvit stue med en rød blikkboks med mose. Men man slipper vel unna julestemningen også, gjør man ikke?
Og folk som kaster julepynt som er blitt umoderne…  Stakkars. Det gjørr meg helt Toy Story 3 inni meg.

Og pust.

Sånn, da var det ute av systemet… for i kveld.

Julemat. Jeg er jo vegetarianer, nesten, og spiser ikke ribbe til jul, sånn som resten i familien min. Jeg kommer ikke til å lage en slags stakkars julegris  av dorullen. Ikke i år. Derimot skal jeg lage det som for mange veggiser er juletradisjon.

Juletofuen!

En tofu er en ganske grusomt dyr. Det må det være, ellers hadde vel ikke vegetarianere villet spise dem. Jeg ser for meg at de ser litt slik ut.  Hoggtenner og onde øyne, hender med klør, som sikkert dreper babyer om de får sjansen. Bare for moro. Jeg tror det er helt greit å knerte en tofu til julemiddagen, selv om jeg ikke gjør det selv. Her ser dere en tofu som har blitt skutt på av en vegetarianer med et tradisjonelt vegetarisk våpen. Ikke noe blod som du ser. En tofu har ikke hverken blod eller bein…eller sjel…

Ævve

2 kommentarer om “11. desember – sjelløs dorull

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s