12. desember – en ny tradisjon?

De fleste av dagens juletradisjoner stammer jo fra riktig gamle dager. jeg liker å finne på egne, og ta med meg de gamle jeg liker videre jeg, og det er vel kanskje det vi alle gjør? Men uansett, det meste stammer fra gamledager, som det heter så fint, og består av mat og pynt som gjerne var såpass dyrt eller spesielt at man ikke kunne ha det på hvilken som helst tirsdag ellers i året. Sånn er det jo ikke lenger, ikke i Norge, men de færreste pynter med gullbjeller og sølvreinsdyr og trekker inn barskog i stua i mars. Ikke spiser så mange ribbe og sossisser hele året rundt heller, selv om det kanskje ville være mer rasjonelt enn det forrige eksempelet.

Men tradisjoner utvikler seg jo i takt med tiden, og man kan jo spørre seg hva man vil pynte med til jul i fremtiden. Vi har jo råd og tilgang på alt hele året. Vi mangler jo ingenting. Eller?

Mangelen på smør har gitt krisetilstanden en renessanse her i Norge.Generasjoner vil glede seg over historiene om den store smørmangelen i 2011, og prise seg over at det heldigvis ikke er slik lenger. Duften av smør brer seg over de tusen hjem og julen ringes inn. Det er ingenting som bringer folk sammen som en skikkelig krise. Takk, Tine, dette trengte vi! Jeg presenterer stolt fremtidens dorull, dekorert med smør!

Ding dong butterly O high

5 kommentarer om “12. desember – en ny tradisjon?

  1. Er du gaaaal mann???!!! Kan ikke misbruke smør i disse tider!! Er det rart at de sliter med lav-karbodiettene sine når du sløser slik…

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s