14. desember

Velkommen til årets Dorullkalenderen her på sebolas.com!

I år er temaet for julekalenderen; julefilmer. I tillegg er det en konkurranse i år!
Det er opp til dere å gjette på hvilken julefilm dagens dorullnisse er inspirert av, og send meg mail. Det er også hyggelig om dere legger igjen en kommentar nederst så vi ser at det har vært noen her, men husk å ikke si svaret der. Meldinger med svaret blir slettet så fort jeg ser det. Reglene er enkle, den som gjetter flest filmer rett vinner premien, som blir trukket på selveste selve.

Svarene får dere IKKE dagen etter, som jeg tidligere har sagt. Svarene kommer på julaften, på den måten kan folk som ikke fulgte med helt fra starten også ha en sjanse.

af89faae3b8f11e2965422000a9f18cc_6
Her er premien:
Grådyrveske, med grådyrkopp, 4 grådyrbuttons, 2 grådyrkoppunderlag, grådyrtegneblokk,
grådyrkjøleskapsmagnet, grådyrakvarell og et innrammet grådyrmaleri.

Noen av filmene er julefilmer jeg elsker, andre er julefilmer jeg hater. Noen har jeg ikke sett engang, og andre er kanskje ikke du enig i at er en julefilm engang. Noen av filmene vet du at kommer, noen kommer du til å savne og noen har du overhodet aldri hørt om. Litt vrient skal det jo være. Dorullnissene viser noen gang en egen versjon av filmplakaten, andre ganger er det kanskje en scene fra filmen. Noen ganger har jeg prøvd å kopiere så godt jeg kan, mens andre ganger har jeg tatt meg friheter. Det er ikke juks å google, av og til tror jeg det er direkte lurt!

Det var det hele, bloggen fortsetter under bildet, her er dagens dorullnisse:

f61d235e462711e2b55122000a1f9be7_6Hvilken julefilm? Send svaret til sebsolli@gmail.com

Endelig helg. Du vet det blir en god helg når man våkner opp til nok en død mus. Nå har musemor og musefar og musebestemora feiret sin siste jul, og tar jeg ikke feil står nok både Heisann, Hoppsann og Fallerallera på to-do-listen til pus før jul.

I morgen får jeg besøk av Trine og Ida, det skal bli stas. Har hatt besøk av en veldig hyggelig avisdame her i dag. Jeg vant jo dette stipendet på Ikea. Tekstilstipend. De deler ut slike stipender til folk med artige søknader; her er min:

”Søker herved på Stipendet ”Mannen som kunne sy”. I sin tid tok jeg
faktisk studiepoeng i Tekstilforming på lærerhøgskolen i Notodden. Jeg
bestod, med det skal sies å komme veldig overraskende på meg, for ikke
å nevne reaksjonen til enkelte av klassekameratene. Jeg var første
hankjønn på 20 år som gikk linjen, så sjansen for at det fantes litt
goodwill hos lærerne er vel en mulig teori. I etterkant av studiene
har det blitt lite tid til å sy, og ikke har jeg kunnet prioritere
innkjøp av en symaskin heller. Nå skal jeg flytte til ny leilighet med
større vinduer enn tidligere og må i alle fall lære meg å sy gardiner.
Kanskje det kan bli noe av planene mine om å sy kostymer til
dramatimene på skolen også”.
I tillegg lokker jeg med oreokake, om de skulle dukke opp med kamera, noe det stod på stipendsiden at de kom til å gjøre.
Så fikk jeg gavekort på alskens, og så kjøpte jeg det jeg trengte. Symaskin var d eutsolgt for, så den sendte de hjem til meg før journalisten skulle komme, så premien min ble enda større enn de hadde planlagt.

Uansett, det kom en journalist, eller fotograf, og vi hadde en koselig fotosession. Jeg innrømte at jeg aldri hadde vært med på noen sånn «hjemme hos»-reportasje før, og om det var vanlig å by på kaffe. Hun takket nei til kaffen,  og jeg spurte om jeg burde ha lagt en pepperkakedeig på kjøkkenbenken og drysset litt mel på et forkle før hun kom. Katten gjorde sin del ved å angripe kameravesken, og jeg skrøt av ham og fortalte om dagens mus. Dessuten ville han leke når jeg kastet litt tekstiler opp i luften. Jeg imponerte ved å tre symaskinen og ved å eie et syskrin som måtte med på bildet. Da hun gikk igjen fortalte hun meg at jeg bodde i nr 45, for det stod nr 45 på huset og jeg takket for informasjonen, for jeg har meldt flyttemelding til nr 47.

En produktiv dag!

Oi, nå kom jeg på at jeg ikke har spist i dag!

4 kommentarer om “14. desember

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s