Dolokk Holmes – 1. desember

God første desember! Nå starter vi opp årets dorullnissekalender. I år tar vi turen til en by bebodd av dorullnisser, men kun én Dorullnisse og han er i tillegg forsvunnet! Det er klart for første episode av:dolokktittel
Og bak luke nr 1 finner vi ingen ringere enn mesterdetektiven selv; Dolokk Holmes!

1.desember
Mesterdetektiv Dolokk Holmes lente seg godt tilbake i togsetet. Han hørte de tunge oransje dørene til vognen lukke seg, og han slappet godt av. Oransjefargen minnet ham på at hit kom det ingen konduktører, så han kunne sitte uforstyrret og tenke på mysteriumet i brevet.

Det var i går han hadde fått brevet fra ordføreren i Dorullby, og han hadde straks bestemt seg for å dra hjemover igjen. Han hadde vært under opplæring i Flushing, Queens, men hadde kunnet avslutte tidlig grunnet sin brilliante hjerne. Han var nå en lisensiert privatdetektiv. Og mysteriene lot altså ikke vente på seg. Det første og mest alvorlige mysteriumet handlet om selveste Dorullnissen. Ingen hadde sett noe tegn til ham på lenge, og nå var det ikke lenge igjen til jul. Det var for lite spor i brevet, så dette måtte vente til han kom hjem til Dorullby.
-Nyhekla dorulldukke, dette blir spennende, sa han til seg selv.
Det andre mysteriumet hadde han allerede løst:

«Det skjedde for en god stund siden, det må ha vært rundt 15. oktober, jeg husker det fordi det var forferdelig varmt hele den uken, svært ulikt oktober. All den gamle julepynten til treet i rådhuset ble stjålet! Jeg hadde funnet det frem for å begynne å børste støv av de gamle papirlenkene i litt god tid før julestria. Men alle papirhjertene, papirenglene og snøfnuggene av kartong var borte. Tre kontorarbeidere var de eneste som hadde nøkkel til kontoret det stod på, så det måtte ha vært en av dem. Samtlige hadde flørtet med meg hele uken, så det ble litt rart å dra hjem på besøk til dem. Frøken Rulla hadde vært inne og bakt til meg hele dagen, og jeg fikk deilige bevismuffins. Frøken Hylse hadde strikket på et fargesprakende skjerf i for tidlig julegave til meg, så det fikk jeg hos henne. Og til slutt ble jeg invitert inn foran en knitrende peis hos Frøken Klosetta og hørte henne spille gitar og synge en sang hun hadde skrevet til meg. Jeg må innrømme at jeg ble svært smigret av alle tre, men det føles som om en av dem må ha løyet for meg. Hjelp meg. Jeg vil nødig sparke feil jente, og de er alle så dyktige.»

Utenfor togvinduet var det begynt å snø. Store tunge flak traff ruten. I morgen ville toget være i Bakerloo og Dolokks nyansatte assistent ville komme på toget. Dolokk lukket øynene og innrømte for seg selv at det ville bli spennende å møte sin helt egen assistent.

Hvem stjal julepynten?

 

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:unnamed-1Tupperware pepperkakeformer – perfekt til minst ett av syv slag!

32 kommentarer om “Dolokk Holmes – 1. desember

 1. Endelig advent igjen og mer av din fantastiske kalender. Hadde stor glede av den i fjor. Dolokk ser ut til å være en (dorull)kjernekar!

  Jeg tror det var frøken Klosetta. Sammen med veden i ovnen var julepynten. Hun kvitter seg med bevisene.

  Liker

 2. Frøken Klosetta fyrer i ovnen i en uvanlig varm oktober. Mystisk! Tror hun fyrte med julepynt. Er forresten vanvittig imponert over nivået på dorullperson og historie. Du er god! Og det var ikke smisk 🙂 EJ

  Liker

 3. Det er frøken Klosetta!!! Ikke det at hun hadde stjålet pynten, men hun har brukt det til å få fyr på peisen.

  Liker

 4. Det er nok frøken klosetta som har tatt all julepynten og den har hun puttet i peisen og brent opp.

  Liker

 5. Frøken Klosetta! Hun fikk panikk og brant opp all papirjulepynten (og brukte det hun kunne som notatpapir mens hun skrev sangen!) Praktisk med peis! ^^

  Liker

 6. Frøken Hylse. Eller hva hun nå heter. For hun er opptatt av jul i oktober. Og gir et skjerf i førjulegave. Beundringsverdig og litt flaut på samme tid.

  Liker

 7. Jeg tror det er frøken Klosetta som har stjålet julepynten. Siden det var fryktelig varmt den dagen er det litt mistenkelig at hun fyrte i peisen – hun brant nok opp bevisene.

  Liker

 8. Jeg er den dummeste jeg kjenner til å løse mysterier, men det har jo aldri stoppet meg fra å prøve. Jeg satser på sangdama! Hun kan jo egentlig bare synge seg gjennom livet… Jeg er ikke engang sikker på om jeg har forstått poenget denne gangen, så herved takker jeg for meg. Jeg har gledet meg til julegjetting i år, men dette har jeg ikke hjerne til. Hehe… 🙂 Veldig morsomt at du gjøre dette Sebastian, og vit at jeg leser disse, selvom jeg ikke kommer med mine altfor dumme gjettinger.

  Liker

 9. Jeg tror Frøken Klosetta er synderen som har stjålet julepynten. Hun har i tillegg brent pynten i peisen, for hvem fyrer vel i peisen en usedvanlig varm oktoberdag?

  Liker

 10. Her er det opplagt et forsøk på å legge skylden på en uskyldig. Den skyldige veit at frøken Klosetta liker å fyre i peisen selv om det er unormalt varmt. Alt det stjålne var av brennbart materiale, så Dolokk Holmes skulle tro at frøken Klosetta brant det i peisen sin. Tyveriet var et påskudd for at detektiven skulle komme på hjemmebesøk OG sparke uskyldige frøken Klosetta. Alt iscenesatt av frøken Rulla, for alle veit at veien til mannens hjerte går gjennom magen.

  Liker

 11. Det var Frøken klosetta som hadde kommet med bedritne løgner! Hun brant de støvknitrende papirpynt-tingene rett fremfor trynet på ordføreren og avledet med sang! Det er jo den verste måten å gjøre det på. -avlede med sang!!!! også rett før jul og greier!

  Spark Klosetta! NÅ!

  -Luringen.

  Liker

  1. Av alle krimmene du har deltatt på… gratulerer, dette er vel den første du har hatt rett? Svaret ditt fortjener nesten et gull…brød også!

   Liker

 12. Frøken Klosetta er synderen, og hun brant bevismaterialet i peisen. Det er dessuten unaturlig å tenne i peisen når det er så innmari varmt ute. Avslørt!

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s