Dolokk Holmes – 2. desember

Alltid veldig gøy når så mange dukker opp og er med på moroa. Fortsett å dele på facebook og si til vennene dine, jeg setter utrolig stor pris på det. Nok om det, det er på tide å åpne dagens luke  i:

dolokktittel
Og bak luke nr 2 finner vi mesterdetektivens assistent, doktoren. Selveste Dr. Fanny 2.desember

Toget hadde stanset ved en ny stasjon, men vår helt Dolokk Holmes hadde ikke merket stort til det. Han snorket lavt under hatten sin. Inn i vognen hadde det kommet en ny passasjer gjennom de oransje dørene, og nå børstet hun av en del snø fra hatten. Selv om den lange vognen var full av tomme seter, hadde valget falt på setet rett overfor Dolokk.
«God morgen, mesterdetektiv» sa hun med et lite kremt. Hun var tydelig skuffet over at han ikke hadde merket at hun nærmet seg.
Dolokk kvakk til og så rett inn i et strengt ansikt under et rødt hår..
«Nyhekla dorulldukke, du skremte meg!» utbrøt han.
«Vi passer vel på språket i en kvinnes nærvær», minnet damen ham. Dolokk beklaget kort. En konduktør kom og ba om å få se billettene. De viste begge frem hver sin billett før han fortsatte ned rekkene av seter.
«Dr. Fanny, antar jeg?» Dr. Fanny nikket.
«Og De er den berømte mesterdetektiven Dolokk Holmes». Det var ikke et spørsmål.
«Mesterdetektiv. Selv om De er helt nyutdannet i forrige uke. Imponerende».
«Jeg hører sarkasmen din, men tar komplimenten» Dr. Fanny la merke til at Dolokk så på noe annet selv om han pratet med henne. Hun snudde seg og så en ung kvinne han gjenkjente som Frøken Rulla fra ordførerens kontor. Hun gikk og løftet på andres vesker og bagasje og unnskyldte seg.
«Jeg har en test til deg, unge Dr. Fanny. Jeg vil se om du strekker til som assistent til en MESTER-detektiv. Det er begått tyverier på toget». Dr. Fanny ble overrasket over den eplekjekke tonen.
«Hvordan vet du….»
«Du har til neste stasjon å finne ut hvem det er, så vedkommende ikke kan stikke av»
Dr. Fanny så på ham. Var han virkelig så god? Hadde hun tatt helt feil? I neste sekund fikk hun bekreftet fra hysteriske passasjerer på toget at det faktisk var begått flere tyverier.

Hvem er denne tyven Dolokk snakker om?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:
2014-12-02 15.09.29
En festlig snømannflaske fra Tupperware. Med hull til sugerør. Fantastisk!

 

20 kommentarer om “Dolokk Holmes – 2. desember

 1. Tyveriene er begått av den såkalte «konduktøren» som sjekket billettene; jeg regner med at Holmes ikke har byttet vogn siden forrige episode. Da satt han på oransje vogn. Det kunne selvsagt vært kontroll, men da er det alltid mer enn en kontrollør. Frøken Rulla (som jeg beskyldte for tyveri, forføring og alt mulig) leter bare etter sine egne ting.

  Liker

 2. Det er frøken Rulla!!! Ene og alene pga at rådhuset er fullt av korrupte kjeltringer og at hun er den eneste som blir nevnt utenom om konduktøren. Det kunne godt vært ham også. Men han er sikkert svensk og redd for å miste jobben om han blir tatt, så derfor lar han det være og lever heller på luselønna han får.

  Liker

 3. Tipper at konduktøren er synderen. Han kan bevege seg fritt rundt uten mistanke og burde vel fått med seg at Dorull Holmes allerede må ha vist billett (Siden det ikke er så mange der…) Falsk konduktør? Litt usikker, men går for den!

  Liker

 4. Konduktøren!! Hvorfor skulle hm ellers sjekke billetter i den oransje vognen, hvis han ikke gjorde for alibiets skyld?!

  Frøken Rulla stakkar leter bare etter noe hun har blitt frastjålet…

  Liker

 5. Aha! Den tror jeg at jeg tar. De sitter i en vogn med oransje dører, hvor det ikke skal være konduktør, så den luringen av en konduktør er visst litt for ivrig i tjenesten. Det lukter konduktørtyv her…. 😉

  Liker

 6. Konduktøren! Det skulle ikke komme konduktører i vogna der Dolokk satt. Han har altså ingenting der å gjøre, annet enn å stjele.…

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s