Dolokk Holmes – 5. desember

 

Endelig er det 5. desember. Hurra, hurra for 5. desember! Hva er 5. desember sier du?
Jo det skal jeg google…fortelle deg! The day of the ninja… jeg må innrømme at jeg ikke ble skuffet over den… Men hva er vel en ninja mot en liten detektiv laget av dorull? Det er på tide å sutte å fjase, skjerpe sansene og ta en titt på dagens episode av:
dolokktittel
Og her finner vi den vidunderlige Frøken Klosetta fra rådhuset!
2014-12-03 10.05.40

Kvinnen i stolen foran Dolokk var hysterisk. Utenfor vinduene til det lille kontoret hadde sneen lagt seg som et teppe over hele Dorullby, og alle lyder virket som om de var pakket inn i vatt. Inne på kontoret derimot var stemningen en helt annen.
– Maleriet mitt er stjålet, hulket hun og kastet seg i armene på en forvirret Dolokk.
– Nyhekla dorulldukke! Ta det med ro, sa han, og hun så på ham med et beundrende blikk.
– Når du sier det, så, sa hun og tok seg lekende lett sammen igjen. – Stemmen din er like øm som armene dine er sterke. Dolokk så om mulig enda mer forvirret ut.
– Går det bra her inne? Dr. Fanny var med ett i døren. – Jeg hørte gråt.
– Det går bra nå, svarte damen raskt og lukket døren ut til Dr. Fanny raskt.
– Mitt navn er Klosetta. Frøken Klosetta. Jeg arbeider på Ordførerens kontor. I går var jeg på Fisefin Kunstauksjon og kjøpte et maleri, og ikke et hvilket som helst bilde, det var en ekte Claude Bidet. Latterlig dyrt! I dag morges oppdaget jeg at det var borte fra plassen sin på veggen. Du må komme hjem og undersøke det.
Snart var de på plass i stuen henes. Kun de to, da kvinnen hadde insistert på at Dr. Fanny skulle bli igjen på kontoret.
Dolokk så på veggen, der et rektangulært felt med sterkere farge på tapetet viste at det hadde hengt et bilde inntil nylig.
– Siden jeg kjøpte det i går har jeg verken forsikring eller noen som kan bekrefte at jeg hadde det, snufset hun dramatisk. – Dette kan nok ta litt tid å komme til bunns i, la hun til.
Klosetta skjenket i et glass vin til hver og ba Dolokk komme bort i sofaen til henne så de kunne diskutere saken.
– Det er ikke nødvendig, svarte Dolokk. Jeg har løst denne saken.
– Hva? utbrøt kvinnen.

Ja. Hva?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

67040_251785914975713_850747108_nJulekort med motiv fra Love Actually….aaaaaw, til venninner og sånt!

13 kommentarer om “Dolokk Holmes – 5. desember

 1. Frøken klossetta har selv fjernet bildet og det var ikke kjøpt i går. Et bilde som var kjøpt i går ville ikke laget et rektangulært merke på veggen for det skjer over lang tid ved at sola bleker veggen.

  Liker

 2. Her har vi med en særdeles utspekulert dorull å gjøre! Denne frøken Klosetta har allerede vist at hun har et noe lettvint forhold til hva som ikke tilhører henne, og det gjør henne til et enkelt bytte… I følge mine notater (ja, jeg er nødt til å ta daglige notater for å holde oversikten over alle involverte) dukker frøken Hylse mistenkelig ofte opp der kriminalitet blir begått. Hun har hittil ikke blitt tatt for noe, men det må det bli slutt på. I denne episoden er hun ikke nevnt, men hun er den skyldige, mark my words! Hun har, som jeg allerede har nevnt, noe på gang med butlersjåføren. Hun trenger penger så de kan stikke av til Dominikanske republikk, så når frøken Klosetta kjøper seg et flott kunstverk stjeler hun det! Dolokk Holmes ser selvsagt sporene i snøen utenfor vinduet, og ser at ringene er akkurat samme diameter og omkrets som frøken Hylse. Dessverre har malingen blitt ødelagt av snøen, så stakkars frøken Klosetta må henge opp det gamle bildet igjen, som hadde hengt på veggen i et utall år og dermed hadde ført til at tapetet var mørkere akkurat der….

  Liker

 3. Eller, hvis man vil gjøre det enkelt; frøken Klosetta har aldri kjøpt noe Claude Bidet, det har hengt et bilde der i all evighet. Hun vil bare ha Dolokk Holmes.

  Liker

 4. Det må enten ha vært ekstremt sterk sol, eller ekstremt dårlig kvalitet på tapeten for at det skulle ha blitt fargeforskjell på veggen etter en dag! Frøken Klosetta har nok diktet opp det hele for å få den berømte detektiven litt for seg selv.

  Liker

 5. Detta e’ svindel som han sa!!! Det kan ikke bli skjolder på tapet etter kun en dag!! Dette kommer fra en fagmann på tapet skjolder. Klosetta prøver å lure dolokk. Det kan også være at hun faktisk har kjøpt bildet og hengt det der. Hun har nemlig ikke sagt at det aldri har hengt et bilde på plassen før. Det forundrer meg om hun har et gammelt hus med en plass på veggen som hun aldri har hatt bildet på tidligere. Men når det er sagt ville hun hatt kvittering på bildet fra auksjonenen. Alle seriøse auksjoner gir kvitteringer på sine salg.

  Så dette er ett soleklart svindelforsøk fra fru Klosetta. Sa brura…

  Liker

 6. Bildet som hadde hengt på veggen hadde hengt der leenge , så det var nok ikke et kunstverk hun hadde kjøpt i går. Hun lyver!

  Liker

 7. Et bilde kjøpt i går kan ikke ha satt noe merke på veggen, så det må være et annet som har hengt der. Klosetta er sikkert forelska i Dorull, og vil bare ha ham hos seg lenge.

  Liker

 8. Det blir jo ikke solbleka firkanter på veggen på under et døgn! Her har det hengt et annet bilde. Frøken Klosetta kjøpte nok slett ingen Claude Bidet i går, men pisket sammen en utspekulert plan for å få Dolokk Holmes hjem i stua si alene…tilogmed rødvinen hadde hun klar! ^^

  Liker

 9. Hun hadde ikke kjøpt et bilde. Bildet tatt ned fra veggen var et gammelt bilde. Et nytt bilde lager ikke skille. Hun tok det ned for å få være aleine med Dolokk Holmes.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s