Dolokk Holmes – 11. desember

Da var det endelig i dag, noe det ikke var i går, selv om det kanskje kunne virke slik. På tide med en ny episode av:
dolokktittel

I Dagens luke finner vi Cisterna Solbær, lokalpolitiker.2014-12-11 11.45.02

Lokalpolitiker Cisterna Solbær stod midt på gulvet foran Dr. Fannys skrivebord. Hun var synlig opprørt. Skoene hennes var tydelig våte etter å ha gått et stykke i snøen.
– Beklager sølet, men jeg har gått fra bilen min ved Folkets Hus der kostymeballet ble holdt. Jeg var konferansier der og hadde på meg en festlig julenisselue. Den er spesialsydd til meg og er en viktig del av kampanjen min. Jeg la den i bilen og oppdaget at den var stjålet derfra da jeg forlot ballet like over midnatt. Hvordan skal jeg fremstå som en normal jule-elskende dorull med sunne verdier det er verdt å stemme på?
– Oppdaget du noe spesielt ved åstedet? spurte mesterdetektiven Dolokk Holmes. Han lukket en bok om Dorullbys byplanlegging. Han hadde håpet på å finne et skjulested som kanskje den forsvunne Doorullnissen hadde tatt i bruk. Eller kanskje han kunne gjemme seg der selv så han kunne få arbeidet i fred.
– Ja, det virker som om tyven kun hadde på seg èn sko.
– Èn sko i all snøen? Jeg skriver heller at vedkommende hinket. Var det mange som hadde forlatt ballet da du oppdaget dette? Dr. Fanny noterte ned alt.
– Nei, det var vel bare tre, slik at man har tre mistenkte slik man gjerne har i historier som denne.
Dr. Fanny fikk navnene på de tre som hadde forlatt ballet før tolv. Så gikk hun sammen med Dolokk Holmes og spurte alle tre om hvorfor de hadde forlatt ballet såpass tidlig.
– Jeg hadde vunnet Beste Kostyme fordi mitt Askepottkostyme var så gjennomført. Jeg syntes da det bare var rett og riktig at jeg skulle forlate ballet før klokken tolv, kniste frøken Klosetta .
– Jeg var Kaptein Krok, og hadde fått gnagsår på hånden og ville bare hjem svarte Tom Dorull.
– Jeg synes slett ikke midnatt er for tidlig. Det var ikke gøy der engang, og mitt kostyme som Den Lille Havfrue fikk nesten ikke noe oppmerksomhet, sa frøken Rulla surt.
Da Dr. Fanny kom tilbake på kontoret viftet hun fornøyd med Solbærs julenisselue.
– Hvem hadde tatt den, ville Cisterna vite. Dr. Fanny smilte lurt.

Hvem stjal Cisterna Solbærs lue?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

lp-6 Frekke postkort til frekke venner. Knis!

10 kommentarer om “Dolokk Holmes – 11. desember

 1. Er det bare meg, eller mangler det noe her? Min hovedmistenkt har ikke fått noe navn! Men jeg tror det er den frøkna som var kledd ut som Askepott, for Askepott har bare en sko når hun forlater ballet ved midnatt. Det kunne selvfølgelig vært frøken Rulla i havfruekostymet, som hun hadde fått låne av frøken Hylse (jeg gleder meg også til å se henne, i mine øyne er hun den kriminelleste av dem!). Havfruer har ikke føtter, så hun har kanskje hoppet rundt på halen og dermed etterlatt seg et merkelig spor, men det ville vært såpass iøynefallende at Cisterna ville lagt merke til det og husket det. Så dermed tror jeg det er Askepottdama. Som sikkert er frøken Hylse. Selv om hun ikke har en butlersjåførkjæreste.

  Liker

 2. Nå er navnet der, kanskje det bare var min mobil som ikke fikk det med seg. Men da er det altså frøken Klosetta jeg mistenker! Og hvis det er ho (som tok lua for å varme den skoløse foten sin på hjemveien) burde ho få skikkelig straff så ho skjønner at man ikke kan oppføre seg så uansvarlig!

  Liker

  1. Nei, det var min feil. Rettet det opp da du kommenterte det. Du hadde fått rett uansett altså, uansett hvor skeptisk jeg er til innstillingen din mot Frøken Hylse!

   Liker

 3. Tror nok det var frøken Klosetta som var kald på ørene (eller tærne?) …kaptein Krok har jo to bein – det er en hånd hnmangler, ikke et bein, og den lille havfrue har jo ikke bein, men en halefinne.
  Så bra kostyme som frøken Klosetta hadde, så har hun nok rullet den helt ut! Hvis Dr.Fanny og Dolokk sjekker rundt trappen vil de nok finne en gjenglemt sko…ikke rart om Askepott hinket rundt i snøen, med bare én sko…

  Liker

 4. Da er det vel frøken Klosetta. Hun har lagt sjela si i Askepott-kostymet og har med vilje mistet den ene glasskoen sin i trappa. Hvis hun har gjort dette for å boikotte Cisterna Solbærs valgkampanje, er det helt ok. Men de er nå ganske skrullete, disse damene!

  Jeg har forresten lest et sted at dette med glasskoen beror på en språklig misforståelse/feiloversettelse og at det egentlig var snakk om en sko av skinn.

  Liker

  1. Ja, det har jeg også lest. De fleste eventyrene har en ganske lang vei fra slik de var til slik vi kjenner dem i dag. Snøhvit hadde visst ikke noen stemor og hun endte ikke opp hos noen dverger heller. Jeg liker dette, at de utvikler seg, det viser at de lever. De endres jo fremdeles og tilpasses tid og samfunn.

   Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s