Dolokk Holmes – 14. desember

dolokktittel
God tredje søndag i advent! Under dagens luke finner vi lille fetter Sander.

2014-12-11 11.42.28

– Jeg ville gjerne gjøre et godt inntrykk. Oberst Dobørsten kom til godset i dag, og han fikk besøk av gudbarnet sitt. I tillegg har jo jeg ungene til niesen min her, sukket grevinnen oppgitt.
– Nyhekla dorulldukke, er det mange av dem, spurte Dolokk Holmes. Han hadde tatt dagen fri og hadde takket ja til invitasjonen opp til godset for å høre på forfatteren WC Andersen lese for barna. Holmes hadde en forkjærlighet for eventyr og tenkte det ville bli en stille og rolig dag.
– Niesen min Klorina og Tom Dorull har tre barn. De er dessuten søskenbarn av lille Sander, gudbarnet til Obersten. Det var ikke billig å få ham hit, men det er verdt det, smilte grevinne Marie Ann-Toilette.
-Dessuten fikk jeg laget luer til alle de fire barna. Navnene deres er brodert med store bokstaver helt rundt den hvite pelskanten. Tvillingene Dorit og Doris, lillebroren Anders. Og Sander – fetter og gudbarn.
Eventyrstunden var over. Tre av barna løp fremdeles rundt i stuen og lekte, og tre luer lå i en haug på en stol ved døren. Oberst Dobørsten hadde sovnet tilfreds i en stor stol i hjørnet. Tom Dorull, faren til Anders, Dorit og Doris kom inn i stuen for å hente barna.
– Ikke glem luene deres, kvitret grevinnen og pekte på de tre på stolen. – Og forsiktig så ikke Dorit og Doris roter med sine. Luene deres er ganske like siden navnet står hele veien rundt. Du vet jo hvordan barn er med slikt, la hun til, men grevinnen fikk ikke mer enn avsluttet setningen før den eldste av ungene hylte til. Luen hans var vekk, og han var sikker på at det var fetteren som hadde stjålet den!
– Jeg er sikker på at det er en misforståelse, brummet obersten fra stolen. Han hadde våknet i alt oppstyret.
– Nei, hylte guttungen, det er akkurat slik han holder på. Typisk ham!
– Godt vi har en ekte mesterdetektiv her, sa en stresset grevinne, bekymret for inntrykket obersten måtte få. – Kan du hjelpe oss, Holmes?
– Naturligvis, jeg vet akkurat hva som har skjedd, svarte Dolokk Holmes.

Hva? Hæ? Hva har skjedd?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i kveld:

2014-12-11 15.15.23

6 kommentarer om “Dolokk Holmes – 14. desember

 1. Nå skjønner jeg hvorfor lillebroren til Dorit og Doris heter Anders! Jeg har ikke fått med meg om det er Sander eller Anders som er eldst, så jeg er ikke sikker på hvem av dem som har tatt feil, men saken er i hvert fall den at siden navnet står hele veien rundt er det ikke så greit å vite om det er S A N D E R eller A N D E R S sin lue.

  Liker

 2. Den er ikke stjålet men Sander har tatt feil lue. Siden navnene står hele veien rundt luene så er det ikke lett å se om det er Sander eller Anders sin lue.

  Liker

 3. Og forresten; det er andre søndag i desember, men tredje søndag i advent. Men god søndag til deg også, uansett!

  Liker

  1. Æsj, nå begynner det å bli mye tull her. Nå har jeg igjen for å ikke ha ordentlig lys i adventstaken. Jeg sa til meg selv at det ville gå bra med røde, men…

   Liker

 4. Sander har tatt Anders sin lue ved en feiltakelse. Ikke noe kriminelt i det hele tatt. når navnene er skrevet med store bokstaver og går rundt hele lua, blir de to luene faktisknøyaktig like…

  NDERSANDERSANDERSANDERS

  Kan du bestemme deg kanskje?

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s