Dolokk Holmes – 15. desember

Ny uke, nye muligheter! Vi gratulerer Anne fra Annebloggen med seieren for forrige uke! Godt jobbet! Og vel fortjent, og ikke minst på tide. Vet ikke om du har vunnet her før?

Nok om det. Her er dagens episode av:

dolokktittel

I dagens luke finner vi omsider butleren til grevinnen – Donald!

2014-12-11 11.37.09

Dr. Fanny hadde ikke sett så mye til Mesterdetektiven Dolokk Holmes i dag. Han hadde forsvunnet ut av døren ganske tidlig og mumlet noe om utklipte bokstaver. Nå satt hun på kontoret og bladde i lokalavisen. Der stoppet hun opp ved en artikkel om Grevinnens årlige Juleball. Artikkelen var full av lovord om ballet, men det var ikke så rart siden Grevinnen eide praktisk talt lokalavisen, men Dr. Fanny måtte si seg enig i at det hadde vært en flott kveld. Hun satt som regel hjemme på lørdager, men hun angret ikke et sekund på at hun hadde dratt. Alle i hele byen hadde vært der, siden alt var stengt på søndag. Hun hadde til og med sett Dolokk Holmes ta noen steg på dansegulvet. Hun koste seg med den tanken. Så ble naturligvis idyllen brutt. Døren gikk opp og inn kom det tre menn inn. De var alle kjenninger av doktoren. Oberst Dobørsten var førstemann inn, og han så sintest ut av alle. Han hadde med seg unge herr Tom Dorull, og bakerst kom Butleren til Grevinnen, Donald.
Mitt mest verdifulle frimerke er borte! buldret obersten. – En av disse døgeniktene har tatt det.
– Stjålet det, mener du? spurte Dr. Fanny og forsøkte å roe ned obersten. Hun ba ham roe seg ned og tenke på blodtrykket.
– Naturligvis ikke, disse er jo gode venner av meg, ikke vær latterlig. Stjålet. Utenkelig. Obersten var tydelig oppgitt. – Men en av dem har gjemt det, så jeg ikke får vist det frem på Filateliforeningens julebord i kveld. De siste tredve årene har jeg vunnet prisen for årets mest makeløse samling sjeldne frimerker, og det forsvunne frimerket skulle sikre meg årets pris også!
– Men nå har altså en av disse tatt det? Hvorfor skulle de ville det?
– Han tror vi er misunnelige på ham, sa Butler Donald.
– Vi er begge med i Filateliforeningen, forklarte Tom Dorull.
– De har overraskende gode samlinger også. Begge to, tordnet obersten der han satt i dorullestolen sin. – Hvem som helst av dem kan vinne dersom jeg ikke finner mitt frimerke.
– Når forsvant det?
– Det var dagen etter Grevinnens ball. Det husker jeg fordi det ble sent i seng og jeg stod ikke opp før klokken 05.15 dagen etter. Jeg nøt synet av frimerket før en noget sen frokost, og så var det borte til lunsj.
– Det var ikke meg. Jeg var på postkontoret hele dagen og lette gjennom frimerkene deres. En vet aldri når noen sjeldne kan dukke opp, forklarte Butleren for Dr. Fanny.
– Det var ikke meg heller. Jeg jobbet med boken min hele formiddagen. Tom Dorull virket stolt.
– En bok? Hva handler den om?
– Det er en detektiv-komedie. En parodi. Min detektiv heter Shellac Holmes, alle figurene er løsnegler! Noe må man jo finne på i en by som denne. Alt er jo stengt på søndager her!
Dr. Fanny lot som om dette ikke var det mest tåpelige grunnlaget for en bok hun hadde hørt om, før hun ba obersten om å puste som normalt igjen, for hun hadde løst mysteriet.

Hvem har tatt frimerket?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

2014-12-03 10.15.17
Juleboks fra Tupperware

 

6 kommentarer om “Dolokk Holmes – 15. desember

 1. Joda, har vunnet før! Det var da det var julefilmer det handlet om. Der var jeg ganske rå om jeg selv skal si det, og løste 23 av 24 inkludert noen ganske vanskelige! Tusen takk 🙂 Nå skal jeg kaste meg over dagens mysterium.

  Liker

 2. Donald, Donald, Donald…postkontoret er jo ikke åpent på en søndag…ikke engang når andre butikker briljerer med søndagsåpent. Så den må du lenger ut på dogulvet med…

  Håper det blir enrettferdig frimerkekonkurranse allikevel da…

  Liker

 3. Endelig; Det er butleren som har gjort det! Postkontoret er da ikke åpent på søndag. Eller er jeg helt på jordet denne gangen også?

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s