Dolokk Holmes – 18. desember

Nå har jeg ventet på rørlegger i snart en uke, og e rrimelig klar for en dusj. Det føles litt som om jeg forstår den gamle juletradisjonen med julebad nå. Tror ikke jeg tenker å gøre det til en tradisjon her i heimen. men du skal slippe å høre mer klaging, her er :dolokktittelDagens luke har noe så unikt som en dorullnissehund! Rulle!

2014-12-11 11.52.27

Lille Dorit og Doris satt og dinglet med beina på kontoret til Dr. Fanny. Det var langt fra første gangen Dorit var her, men det var første gangen hun hadde tatt med seg tvillingsøsteren sin. Hun pekte på alt og fortalte og forklarte og lot som om hun visste hva noe som helst var.
Mesterdetektiven Dolokk Holmes var på nytt travelt opptatt inne på kontoret sitt. Der undersøkte han de små papirlappene han hadde samlet. Dr. Fanny hadde også gitt ham dem hun hadde funnet mens Homes hadde vært opptatt.

– Hva skyldes så denne æren? Jeg trodde først jeg så dobbelt, lo Dr. Fanny
– Dette er ingen spøk. Rulles halsbånd er borte! Tvillingene snakket i munnen på hverandre.
Grevinne hadde kjøpt et nydelig smykke til Rulle. Ekte diamanter og detaljer i gull.
– Hun ville at Rulle skulle se ordentlig ut siden han skulle bo på godset i julen. Men nå er smykket borte!
– Hvem er de tre mistenkte, spurte Dr. Fanny, som hadde skjønt opplegget med tre mistenkte.
– De tre damene på rådhuset! De var i parken da vi var der med Rulle og lekte. Han løp avgårde en liten stund, og så var smykket borte.

De tre frøknene Klosetta, Hylse og Rulla satt rundt samme bord på kafeen da Dr. Fanny fant dem.
– God dag, jenter. Dere vet ikke noe om et smykke, vel? Det var en gave fra Grevinnen, og nå er det borte. Muligens stjålet.
– Naturligvis ikke, sa Klosetta, tydelig skuffet over at det var doktoren og ikke detektiven som hadde tatt dette oppdraget.
– Nei, jeg er ikke så veldig glad i bling, sa Hylse.
– Jeg er allergisk mot hunder, så jeg holder meg langt unna, sa Rulla.
Tvillingene dukket opp fra et hjørne.
– De lyver, de lyver alle sammen. Tvillingene ropte i kor, og de tre damene stivnet til.
– Neida, sa Dr. Fanny, og frøknene pustet lettet ut. – Bare en av dem lyver!

Hvem av dem lyver? Hvem har stjålet halsbåndet til Rulle?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

2014-12-09 13.50.56
Julekule til treet. Fra Tupperware. Fyll den med rarterier!

 

5 kommentarer om “Dolokk Holmes – 18. desember

 1. Hohoho, her ville jeg instinktivt legge skylda på den der Hylsedama, og kun mitt planlagte nyttårsforsett om å være mindre forutinntatt fikk meg til å ta en titt på forklaringene til de to andre. Og da faller mistanken på frøken Rulla! For hvordan visste hun ellers at smykket satt på en hund? Grunnen til at hun tok det er fordi det er et veldig kostbart halsbånd, også står det ganske sikkert Rulle på det, skrevet med diamanter. Enten har Rulla et snev av dysleksi, så hun trodde det var en a på slutten, eller så tenkte hun at det ikke ville være noe problem å bare flytte på et par diamanter så e’en kunne bli en a. Klart hun vil ha et glitter-og-stassmykke med navnet sitt på!

  Liker

 2. Jeg har ikke fulgt så ille nøye med på alt eller alle, men kan tenke meg at Rulla ikke er allergisk mot hunder. At det betyr at hun har stjålet halsbåndet gir ikke noen mening. Men da er det i hvertfall hun som ljuger om ikke annet. Setter en femåring på Rulla i dag!!!!

  Liker

 3. Rulla har tatt smykket. Det var ingen som sa noe om at det var Rulle som hadde hatt smykket det var snakk om…

  Hylse antok at smykket det var snakk om vår «blingete», siden det kom fra Grevinnen…

  Og Klosetta…vel Klosetta er bare forelsket. Hun er alltid skuffet når De.Dalby etterforsker saker istedetfor Dolokk selv 🙂

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s