Dolokk Holmes – 17. desember

dolokktittel
Dagens luke avsører mannen med det tristeste navnet i Dorullby – Tom Dorull.

2014-12-11 11.39.45

Det var den mørkeste kvelden på lenge. Noen påstod at det var fordi det var midt på vinteren, andre påstod det var fordi strømmen hadde gått over hele byen. Mesterdetektiven Dolokk Holmes argumenterte med at det kunne være en blanding av de to.
Han hadde kommet tilbake på kontoret i går, men uten en eneste utklippet bokstav. Han hadde begynt å samle spor for alvor nå, og han tenkte disse kunne ha noe å gjøre med den forsvunne Dorullnissen.

Da lyset var kommet tilbake i de tusen hjem og duften av utblåste stearinslyd brettet seg utover byen, var det allikevel en som ikke var fornøyd. Maharajaen som besøkte Grevinnen under høytiden var rasende. Rubinen hans var borte! Dolokk Holmes følte han løste mysteriet greit ved å peke på rubinen i turbanen hans, og så på alle rubinene på den flotte drakten hans, men Maharajaen moret seg ikke. Dr. Fanny tilbød sin ekspertise med noen pusteøvelser, og snart hadde han hudfarge igjen.

Han hadde hatt rubinen i en liten tøypose. Han hadde ikke følt at det var trygt å la den ligge igjen hjemme, så han hadde tatt den med til grevinnen i ferien. Men det hadde ikke føltes trygt å ha den på rommet på godset heller, med barn og allslags flyende rundt. Det hadde allerede gått galt en gang! Så han hadde vært på vei gjennom parken til nattsafen utenfor banken da det brått hadde blitt mørkt, og da lyset kom tilbake var den borte. Han hadde sittet pent på en benk ved fontenen da det var mørkt, så han ikke skulle gå seg bort. Sammen med ham på benken hadde det sittet tre andre, og de hadde hatt en hyggelig dialog. På et tidspunkt hadde han følt at noen tok tak i posen hans, men han hadde tenkt det kun var innbilning. Nå var han overbevist om at det må ha vært en av de tre som tok den.

– Vel, det var ikke meg! sa Tom Dorull høyt. – Hva slags forbilde ville jeg vært for ungene?
– Det var ikke meg heller, lo lokalpolitiker Cisterna Solbær hånlig. Hva skal jeg med den? Men jeg vet hvem som gjorde det! Hun pekte på Ordføreren. Jeg så nok de hjemmestrikka reinsdyrvottene dine pirke borti posen. Jeg visste ikke hva du drev med da, men nå skjønner jeg det!
– Det er da ikke meg, påstod ordføreren forfjamset og vrengte lommene. Ut falt rubinen!
Maharajaen måpte! Selveste ordføreren!
– Du vet hva du har å gjøre, Dolokk Holmes, sa maharajaen bestemt.
– Ikke så fort, ærede Maharaja, sa mesterdetektiven rolig. Og så la han til – Nyhekla dorulldukke, bare for å få det gjort.

Hvorfor ikke så fort? Hvem? Hva? Hæ?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes førstkommende søndag:

67040_251785914975713_850747108_nKoselige julekort med dorull-Love Actually-motiv

 

4 kommentarer om “Dolokk Holmes – 17. desember

 1. Cisterna tok rubinen og la den i lommen til ordføreren. Hvorfor? Sannsynligvis for å sette ham i dårlig lys. Skulle ikke forundre meg det minste om ikke Cisterna har planlagt noe større brekk som antageligvis ordføreren vil få skylden for.

  Liker

 2. Denne gangen er det Cisterna som ikke har holdt fingra for seg selv. Hvis det var så mørkt at de måtte sitte stille på en benk for ikke å gå seg bort kunne hun umulig ha sett at det var ordføreren som fikla med rubinposen. Hun vil så veldig gjerne vinne valget at hun stjal rubinen og la den i ordførerens lomme. Håper det kommer ut blant folk, de kan da ikke ha en politiker som driver skittent spill! Dette er da ikke en historie fra virkeligheten heller!

  Liker

 3. Det er Cisterna Solberg! Hun kunne ikke ha sett de hjemmestrikka reinsdyrvottene når det var så mørkt! Og hvordan i all verden skulle Ordføreren ha klart å lure den rubinen ut av en liten tøypose med tykke ullvotter på?! Nei, det er nok lokalpolitikeren som har sett sitt snitt til å utvide julebudsjettet, ja…

  Liker

 4. Jeg er skeptisk til denne lokalpolitikeren! Hvordan kunne hun se mønsteret på vottene i mørket? Trenger hun rubinen til å finansiere valgkampen? Eller er hun bare ute etter å sverte den sittende ordføreren? Skittens spill er uansett! Men jeg synes nok denne maharajaen uansett må begynne å ta litt bedre vare på rubinen sin.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s