Dolokk Holmes – 20. desember


dolokktittel

Dagens luke avdekker lillebror Anders!
For anledingen spilt av Lille Martin fra Tande P.

2014-12-11 11.52.49

Lille Dorit hadde tatt nok en tur inn på kontoret til Dr. Fanny. Doktoren kunne ikke for sitt bare liv forstå hvorfor jentungen hadde lagt sin elsk på henne, men hun hadde begynt å sette pris på besøkene, selv om det utsatte dagens arbeidsøkt litt. Dolokk Holmes hadde dukket opp i døren, også fasinert av jentungens mangel på punktum når hun ramset opp ønskelisten sin.

– Doris ønsker seg bare teite ting, hun vil ha en brannbil med blinkelys og en ræserbil og en drage som lager sånn «whææææææ»-lyd og teite tinnsoldater, ok tinnsoldater er litt kult da, men jeg vil heller ha en marionette prinsessedukke og en sånn dukke som sier mamma, du vet sånn «Ma-Ma» når noen går forbi eller tar henne opp, ikke sant, akkurat som om jeg er mammaen, og så vil jeg ha et plastsverd og et lekekjøkken med sånne bipp-bipp-bipplyder, nei det var lekebutikken, den vil jeg ikke ha, den vil Doris ha, men kjøkkenet hadde sånn «pssssssj» lyd, du vet sånn som når vannet koker, når man holder i kjelen?
Hun hadde sikkert fortsatt en stund, men telefonen ringte. Det var faktisk moren til Dorit og Doris, men hun la vekt på at Dorit gjerne bare måtte få bli der en stund til, men hun ønsket hjelp av Mesterdetektiven Dolokk Holmes. Hun trengte hjelp med et spøkelse!
– Nyhekla Dorulldukke! Dolokk var allerede ute av døren!

Familien til Dorit besøkte Grevinnens gods over julen, og Dolokk dro opp dit med det samme. Han foretrakk egentlig å jobbe med saken om den forsvunne Dorullnissen, men akkurat denne spesielle saken hørtes såpas spennende ut at han ville undersøke den nærmere.
– Beklager om Dorit plager dere i dag, men søsteren hennes er i stallen, og lille Anders er syk og må få sove, så hun trenger litt ro, forklarte Klorina. Dolokk beroliget henne om at det var helt greit. Så ble han med inn i et rom der moren til jentene pakket inn årets julegaver. Havet med leker fortalte ham at de to ville få alt de ønsket seg og vel så det.
– Jeg vet at det ikke er ditt egentlige felt, men jeg synes bare det er så nifst her. Klorina var tydelig opprørt.
– Jeg hørte Anders rope på meg, og gikk inn til ham, men han sov så godt. Så snart jeg kom ned igjen hørte jeg ham rope på nytt, og gikk tilbake, men han sov fremdeles like dypt. Hver gang jeg kommer meg ned igjen og fortsetter å pakke inn gavene tror jeg at jeg hører jeg ham. Men stemmen høres litt annerledes ut også. Er dette godset hjemsøkt? Jeg synes det hele er forferdelig skummelt!

– Da kan jeg berolige deg med at godset nok ikke er hjemsøkt, sa Dolokk Holmes rolig.

Hva var det Dolokk Holmes hadde forstått?

 

Du svarer i kommentarfeltet under. Kommentarene blir ikke synlige for andre før dagen etterpå, når rett svar er avslørt. Skriv ned hvem du tror synderen er/hva som har skjedd i dagens mysterium. Skriv også hvorfor du tror dette.  Du har til klokken 17.00 dagen etter til å gjette. Øvrige regler finner du i linken øverst på bloggen. Lykke til!

Dagens premie som blir lagt i potten som trekkes i morgen:

Ukas hemmelighet!

 

5 kommentarer om “Dolokk Holmes – 20. desember

  1. Tihi! Dorit får en sånn dukke som sier «ma-ma» til jul. Det er den som «roper» hver gang ungenes mamma kommer tilbake i rommet der hun sitter og pakker inn julegavene…

    Liker

  2. Det er Doris som er på ferde! Hun later som hun er Anders for å få moren ut av rommet og så bytter hun sikkert om på til/fra lappene slik at hun får akkurat det hun vil ha, litt utspekulert den jenta der 😉

    Liker

  3. Bortskjemte Dorit får nok akkurat en sånn dukke som hun ønsker seg, som sier «mamma» når noen går forbi. Det er den Klorina hørte!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s