Body Shop

Likestilling. Det er artig. Nei det e rjo ikke det, det er egentlig helt latterlig at ikke bare alle er helt enige om at selv om vi er ulike så er vi like mye verdt og skal ha samme rettigheter på alle plan. Latterlig, men ikke artig.

Det blir allikevel litt artig når det kommer til media. Reklame og sånn. Hva som er innafor og hva som får passere. For sex selger. Sex selger alt fra biler og klær til sjokolade og leker.  Og hva er sex? Kropper. Pene kropper. Hva er en pen kropp? For det finnes jo en mal, gjør det ikke?

Kroppshysteriet. Ingen synes det er så stas. Og alle jeg vet om er enige om at retusjering av damene på alskens produkter suger. Ingen liker at at de damene som er så tynne at de trenger hjelp, blir fremstilt som sexy eller som idealet. Ok, jo de damene som er så tynne naturlig, de synes kanskje akkurat det er greit, men de er nok enige i at kroppshysteriet ikke er så gøyalt. Derfor var det artig for en tid tilbake at The Body Shop kom med Ruby.
The-Body-Shop-anti-barbie-ad

Hun var en frodig fashion doll som dukket opp i reklamene deres som motvekt til Barbie. Hurra for Body Shop. Jeg forsøkte å få tak i henne jeg, men hun var visst ikke annet enn en reklame gimmick. men allikevel. Kudos til dem.  Men hva er det de har tenkt med den reklamen de har nå?

2015-02-14 16.42.33

 

Hadde denne vært innafor om det var ei dame med tilsvarende kropp som hadde holdt en såpe, med samme tekst på plakaten. Hvorfor tar ikke Body Shop og hyller mannekroppen på samme vis? Mannepupper, lovehandles, ølmage, kvapsete lår, flat rumpe og hårete rygg. Det er da like vakkert som Ruby? Eller er det ikke det?

En kommentar om “Body Shop

  1. Spiller man på sex, så sikter man mye på det motsatte kjønn i forhold til sånn vil jeg ha min partner. Selvsagt også mot dame kjønn med effekten sånn vil jeg være.
    Kanskje er det bare for vanskelig å reklamere med visuelle virkemidler Som både tykk og hårete. Damer drømmer sjelden om det og menn som relaterer til det er sjelden stereotypisk metroseksuel.
    Likestilling handler om det feministene vil ha. Dekk deres behov så går man klar helt til noen andre roper høyere!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s