Det fineste ordet

Hva er det fineste orde du vet om? Vanskelig? For meg er det lett. Lørdagsgodt!

Selvom vi i 2015 ikke akkurat nøyer oss med godteri på lørdagene er det allikevel noe spesielt med snopet på lørdagskvelden. Spesielt blir det bra dersom det er smågodt og man setter på en gammel Herbie-film. Aller helst den med hun gamle damen som bor på en brannstasjon og ikke vil la dem rive huset sitt. Slike familiefilmer ser man ikke lenger. Det var ikke en unge å se. Når var sist du så en barne-eller familiefilm uten en unge i hovedrollen? En unge som er smartere, snillere og mer empatisk enn samtlige voksne i filmen? Og hvis denne ungen er en gutt, når så du sist en slik film der han ikke hadde en venninne som er ytterligere smartere og sterkere og snillere? Forandre litt på den oppskriften snart da, jeg er også en del av familien.

Hvor var vi? Lørdagsgodt! Deilig ord. Det minner om en tid da man så frem til å få spise unødig sukker. Sjansen for å få en skikkelig kul leke i Kinderegget var tilstede. «Denne til femti øre. Den til femti øre, den til femti øre» der jeg dyttet ut skuffene og jenta bak kassen fyllte posen. Kremmerhusposen. Eller den posen med bildet av frukt på. Den som gjerne ble brukt til posen fra julenissen ved grantenningen.

Det ble ikke Herbie i dag, men den fantastiske Clue, basert på brettspillet jeg elsket som liten. Dvs, jeg spilte den norske versjonen Mistenkt. Der het en av personene Frøken Fredriksen, og henne pleide jeg å kle meg ut som da vi lekte. Jup. Sånn var det allerede da. Venninna mi var forelska i henne og var livredd for at kortet med bildet hennes skulle bli borte, så det var ikke bare jeg som falt for denne femme fatalen.

ScarletEr a ikke nydelig?

Har forresten fått tak i det som må være den første norske versjonen av spillet. Det har den svingende tittelen «Key – hele familien som detektiver». Der ser vår heltinne, eventuelt morder hakket mer suspekt ut.

urlEn noe spesiell kroppsfasong.
Enten veldig politisk korrekt, eller det stikk motsatte.

11022412_10155322188115713_9005413695017963664_nFilmversonen er forøvrig ikke spilt av Susan Sarandon, dersom noen skulle innbille seg det! Men så var hun ikke egentlig hverken Frøken Fredriksen eller Miss Scarlett heller da. Det var faktisk ingen spoiler, og filmen anbefales på det varmeste. Ny på Netflix nå. Dette er av den beste typen filmer. Christopher Lloyd og Tim Curry og nesten Susan Sarandon. Sleng på lit

Hvor var vi? Lørdagsgodt! Jeg liker det!

Beklager. Feberen er tilbake, jeg vet ikke hva jeg skriver om. Ha en fin lørdag!

2 kommentarer om “Det fineste ordet

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s