Veldedighet og sånn

I morgen skal vi se på fliser til kjøkkenet. Og ny ytterdør. Og ny verandadør. Og prøve å finne folk til å gjøre jobben. Ja, det er mye stas en skal bruke penger på fremover. Derfor sa jeg heldigvis ja til Leger uten grenser i går, de vil visst også ha litt penger.

Jeg er jo så dårlig på å si nei til sånt. Prøver å unngå blikkontakt, så jeg ikke melder meg inn i noe nytt. Jeg har allerede Redd Barna, SOS barnebyer, Planfadder, RødeKors… nei, ikke alle disse, men jeg har tre av dem. Eller fire… mulig en av dem får dobbelt. Jeg er ikke sikker på hvem av dem bare, men det er i alle fall nok til at jeg oppriktig kan si at jeg allerede gir, når de kommer bort til meg. Men ikke Leger uten grenser. De visste jeg at ikke allerede fikk penger av meg. Så da blikkontakten var opprettet var skaden gjort. Jeg var solgt. Det er jo ikke det at jeg ikke vil gi, jeg vil gi til alle jeg. Men det begrenser seg litt hvor mange en kan gi til.

Av og til ringer det et nummer jeg ikke drar kjensel på, og snart er det en kalender på vei hjem til meg . En kalender som støtter hjerter og lunger, kreftforskning eller luftambulanser. Dyre kalendere jeg ikke vil ha. Kan de ikke bare kutte ut disse stygge kalenderne og heller bare be meg om penger? Jeg kaster jo bare kalenderen allikevel. Vil heller at de bruker mer penger på det de skal fremdor å trykke opp dølle kalendere som  ingen trenger. Beklager, jeg sporet litt av.

Hadde forresten ikke hjulpet å se en annen vei når han grenseløse legen kom heller, for det kom enda en lege uten grenser på døren her i stad også og ville ha penger. Heldigvis holdt det med det jeg allerede hadde lovet dem.

Når kan en egentlig slutte å si ja til alle de som ønsker månedlige bidrag? For det begynner å bli en bunke her nå, men det er jo så mange gode formål. Altfor mange faktisk. Hvordan velger man ut hvem som får og hvem som ikke får? Når gir man nok?

Men jeg bruker jo penger på meg selv også. Se denne racerbilen med Lucy fra Knøttene jeg kjøpte.

il_570xN.373917852_n7rbVeldig rart at hun er i en racerbil, men den er jo så fin og gul.

4 kommentarer om “Veldedighet og sånn

  1. Du må melde deg på Bertrand s metode. begynne å snike i kø og sånn. Så stå opp for deg selv. Spør dem jeg kan gi til en, mener du at dette er viktigere enn å være plan fadder? I å fall kan jeg sitere deg på det?det med å spørre dem om fullt navn er og en måte å avvenne dem. Si at du skal Google dem først for å forsikre deg om at det ikke er en svindel. Så kan du avslutte med å spørre hva vedkommende støtter og om han/hun vil støtte ditt nye animasjon prosjekt som er ment for å være tilgjengelig på nett for kreftsyke barn i Norge.

    Liker

      1. Ja, da blir det lettere å lese. Jeg har begynt å lese gjennom innleggene mine også før jeg poster… Men ikke alltid jeg gidder, kommer an på om jeg har skrevet noe interessant.

        Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s