Curling og pubertet

Jeg har om pubertet og kropp og alskens pinligheter i en sjetteklasse for tiden. Som den überpedagogen jeg er har jeg svart på hvert bidige spørsmål som har dukket opp. Det har naturligvis avlet en del spørsmål som har vært …vel, interessante. Men det er morsomme timer. De vet så mye mer enn hva jeg gjorde da jeg var så ung.

I dag ble temaet nok en gang samleie, det blir det gjerne, men jeg har som sagt bestemt meg for å besvare det de har av spørsmål og jeg ble usikker på om de egentlig hadde fått med seg hvordan det egentlig foregikk. De sa selvsikkert at det hadde de allerede snakket om, men noen av spørsmålene beviste at det hadde de ikke. Det er sammensatte spørsmål d eproduserer, og noen av dem er veldig viktige å svare på, selv om de er såpass unge. Noen er ekstra viktige å svare på fordi de er så unge. Men det hele henger jo sammen. Så jeg fant et par bilder i naturfagboka og fortalte hvilke deler som skulle hvor for å lage barn. Jeg snakker ikke akkurat om blomstene og biene i klassen, for det synes jeg er like idiotisk som løkkeskrift og røde og blå bokstaver. Jeg kaller en spade for en spade. Jeg kan av og til falle for fristelsen og si innovertiss og utovertiss, mest for moro, stort sett prøver jeg å ikke behandle ungene som om de er dumme.
Så helt nøkternt forklarer jeg hva som skjer når en mann blir opphisset og hva som skjer når en kvinne blir det. Hvordan de to kroppene gjør seg klare for å reprodusere. Rett og slett. Da rekker en gutt opp hånden og spør om det hele er som curling. Jeg klarer ikke helt å fatte hva han snakker om. Men så forklarer han hvordan han tenkte. Steinen glir jo bortover mot målet og da er det noen som koster for å gjøre banen glatt så den kommer helt i mål. Jeg gikk fra å knise brutalt av tanken på å sammenlikne samleie og curlig, av alle ting curling, til å tenke at jammen var det en god sammenlikning. Har noen noen gang tatt den sammenlikningen før? Så jammen hadde de ikke fått med seg noe i den timen også.

1266631177242_365
Usikker på om jeg kom meg inn på det opprinnelige spørsmålet igjen, for jeg ble satt ut av den curlingen, men de virket fornøyde.

4 kommentarer om “Curling og pubertet

 1. Å klinke steiner er vondt.

  Uansett skulle jeg ønske du hadde meg i sånt da jeg var ung. Du høres flink og morsom ut.

  Liker

   1. Jeg skulle ikke ønske jeg kjenne deg på barneskolen. Jeg fikk med meg alle guttene på fotballtrening. da mener jeg uten unntak alle.
    Alle nye gutter inviterte jeg med meg hjem første dag de var på skolen. Uten unntak alle.
    Du ville nok krysset meg av på lista, hyggelig, men sportsidiot. Og dermed takk og adjø. Bedre at du begynte å hate meg.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s