St. Patricks day

Jeg forstår Valentines day, kjærligheten finnes, eller bør finnes over alt. Jeg forstår Halloween, for uansett hva du sier så er det det samme som allehelgensaften. Helgener er jo fine.. Men jeg skjønner ikke St. Patricks Day. Jeg skjønner ikke hvorfor man skal feire nasjonaldagen til et land man ikke enten befinner seg i eller har tilknytning til. Eller altså jo, jeg skjønner det, fordi øl, men allikevel.

Sten prøvde å forklare det hele med hvordan irene emigrerte og immigrerte i histen og pisten, men la oss kalle en spade for en spade og øl for øl.

Tror dagen blir vrien for meg å skulle feire så lite jeg setter pris på irsk mat-og drikkekultur. Men vi feiret alternativt og gikk og handlet nytt sengetøy til påske. Det har jeg aldri hatt før… påskesengetøy. Men hvorfor ikke? Jeg setter pris på ei god påske! Jeg liker alle høytider jeg… ikke i dag da, den skjønner jeg jo ikke. Øl? Gi meg heller et digert egg med så sykt masse godteri at du aner ikke, dragéegg, sjokolade, påskeskum, Kinderegg, karameller, marsipan, mallorcablanding… hva var det vi snakket om?

8734dab2b9a424665013fd1d3c73b841Mulig jeg fant en passende innfallsvinkel allikevel…

En kommentar om “St. Patricks day

  1. Jeg synes det er en verdig høytid! St.Patricks day er kanskje den siste genuine høytid som ikke har blitt slukt av komerse butikker og alskens amerikanske verdier. Kanskje takket være at det ikke er lov til å reklamere for alkohol.
    Meningen med dagen er å drikke på seg irsk flaks og Lykke, og klare å få med seg Hjem den heldige man har klart å drikke pen! Kanskje den eneste måten tannløse irer ville kunne formere seg. Eeh… Jeg får sitere deg her: hva var det jeg snakket om?

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s