Barnebok-dagen

Det burde ikke vært ukjent for folk flst at jeg er opptat av barnebøker. Jeg samler dem til elevene på skolen, jeg skriver selv og jeg leser mye for egen del. Ikke bare for inspirasjon, det skjer jo ofte, men jeg liker rett og slett å lese mange barnebøker. Det har dukket opp uhyre gode barnebøker de siste årene, det er noe helt annet enn da jeg vokste opp.  Barnebøker som er så gode at voksne kan sette pris på dem er virkelig de aller beste bøkene jeg kan få tak i.

I dag er det den internasjonale barnebokdagen, så jeg anbefaler deg å lese en god barnebok i dag. Her er min anbefaling til deg, uavhengig av om du har unger i nærheten eller ikke.

I det siste har jeg nemlig fått en ny favoritt. Jeg forelsket meg totalt i boken Jeg vil ha tilbake hatten min av Jon Klassen. Han er naturligvis kanadisk, for alt godt kommer jo fra den retningen. Jeg ser ingen god grunn til at du ikke skal lese den. Jeg kan ikke skjønne hva slags ubrukelig sans for humor du måtte ha for ikke å le av dette mesterverket av en billedbok.

image_large
Boka handler rett og slett om en bjørn som vil ha tilbake hatten sin. Noen har tatt den, men han vet ike hvem. Øyeblikket da han skjønner hvem som har hatten hans er en ubeskrivelig fryd, og den politisk ukorrekte slutten er så evig deilig. Illustrasjoenne er litt dunkle, samtidig som de er søte, det er vanskelig å forklare. Bjørnen er uttrykksløs og uttrykksfull på en og samme gang. Ikke rart denne har vunnet priser. Den er superenkel og helt genial. Jeg gleder meg til å lese oppfølgeren; Dette er ikke min hatt!

This-Is-Not-My-Hat-500x361

Eller burde jeg heller benytte anledning til å reklamere for min egen bok?  Altså… du kan heller klikke linken til høyre og kjøpe Grådyrboken jeg har skrevet. Last den ned eller bestill den innbundet eller paperback. Vet du hva? Gjør deg selv en tjeneste, kjøp begge to!

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s