Miss Marple

Jeg liker Miss Marple. Det overrasker deg kanskje ikke, for du har lest ca 30 krimgåter jeg har skrevet, vel de mest dedikerte av dere har det. Men jeg er jo så elendig på å lese bøker. Men Miss Marple liker jeg, kanskje mest fordi det er filmatisert. Jammen Pirot da, lurer du. Ja, han er også filmatisert, men æsj, barten. Bartevoks gjør meg fysisk uvel.

I dag har vi altså snurret i gang Miss Marple og noe med et tog fra Paddington. Moroa strter med introen, for den man man synge Blackadder-sangen til. Det dras så i gang på kjent vis, med ei gammal kjerring som ser et drap, denne gangen ut av togvinduet sitt, over på et tog i et parallelt spor. Hun kontakter Miss Marple som antar hun vet hvor liket ble dumpet og ber niesen sitt jobbe på et gods i nærheten for å finne liket. Galskap. Den neste halvannen timen går med på at britiske mennesker kommer og gjør britiske ting og av og til kan man spørre seg selv om man er den eneste som husker dette med det liket. Men så dukker omsider liket opp og så begynner en etter en av de tretti personene man er forventet å holde styr på, å falle død om. Så kommer det flere briter inn, og denne gangen også russere.

Jeg lurer på om det finnes planer et sted, om å gjøre det samme med Jane Marple som de gjorde med Sherlock Holmes. Først kjørte de jo i gang en remake med Holmes i gamle London, men med mye mer action og effekter og bortimot litt steampunk i stilen. Tenk så deilig å se dette bli gjort med ei gammal kjerring i 50-60tallets London. Da skulle jeg i alle fall ha kommet meg på kino.
Eller en serie som Sherlock, plassert i moderne England. Det ville blitt enda et nytt konsept. Hvor gammel er Miss Marple? 60? Det er jo knapt en alder lenger, men i gamle dager kunne hun jo vært 90. I vår tid ville hun vært enda mer oppegående, mye mindre skrall. Kunne vært spennende å se hva de fikk ut av det. Kunne de introdusert en nemesis? Spennende.

MarpleDen ikoniske ungkarskvinnen Jane Marple på et togtak på vei over Themsen og inn i Westminster!
Jeg vil at denne filmen skal skje.

De måtte naturligvis ha skrudd opp tempoet kraftig uansett. Mesteparten av tiden nå går jo med på å høre en klokke tikke.
Men hvorfor sier du at du liker Miss Marple, lurer du på nå. Jeg liker Miss Marple, det er helt sant, men sannheten er nok fordi det er fordi jeg ikke følger så godt med. Faktisk blogger jeg dette midt i dette Toget fra Paddington-styret. Men de snakker så fint og stemningen er helt super.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s