Pizza Grandiosa – minutt for minutt

Ikke så STOR TEST AV FROSSENPIZZA!

Klokken er 16:47

For lenge siden skrev jeg et brev til Stabburet og spurte om sjansene for å få en vegetarisk Grandiosa på markedet. Jeg fikk et pizzahjul som takk for interessen, men beklager det var det ikke marked for. Det har vært marked for 22 typer Grandiosa, men vanlig kjøttfri? Nope. Heller en uten paprika da. Hvada at det ikke finnes 22 typer Grandis? Se her:

 • Grandiosa Original
 • Grandiosa Kjøttdeig & Løk
 • Grandiosa Pepperoni
 • Grandiosa Pølse & Tomat
 • Grandiosa Pølseproff
 • Grandiosa Mild Taco
 • Grandiosa Taco
 • Grandiosa Lørdagspizza
 • Grandiosa Full pakke
 • Grandiosa Gull
 • Grandiosa Speltpizza
 • Grandiosa uten paprika
 • Grandiosa Tynn bunn
 • Grandiosa Biff og Løk
 • Grandiosa Ekstra Tynn Mozzarella (ok, men denne kommer vi tilbake til)
 • Grandiosa Hawaii
 • Grandiosa Vår Hjemmelagde
 • Grandiosa Nachopizza
 • Grandiosa Original med ny bunn
 • Grandiosa Kebabpizza
 • Grandiosa Helmax
 • Grandiosa Glutenfri

Hvorfor er du så irritert på dette, Sebastian, du er jo ikke så veldig militant veggis. Sannheten er den at er det én smak jeg savner fra mine karnivoriske dager er det nettopp Grandiosa. Ikke se sånn på meg, det er et lite stykke norsk kultur på høyde med Munch, G35 og orddelingsfeil.

Og det er ikke kjøttet som gjør en Grandiosa. Ikke innbill dere det. Det er krydderet, sausen og aller mest: osten. Jarlsberg. En vegetarversjon til meg ville vært gørenkel å få til. Men nei, eneste alternativet uten marked. Så en dag, i Finland, av alle steder, oppdaget jeg en Grandiosa uten kjøtt. Hallelujah og alt sånn. Men nei. Det var mozarellaversjonen, og den smakte billig bootleg Dr.Oetker.
Klokken er 17:15

Men så ble ikke Stabburet alene på pizzamarkedet lenger og det dukket opp mange gode, kjøttløse frossenpizzaer, så jeg har neppe lidd noen nød. Lenge var det Big One Triple Cheese som var sjefen. Tre oster på en gang, hva mer kunne man ønske? Så kom Originale Rustica med fire oster Whaaaat? Fire oster ja takk?

I dag er jeg mer enn klar for å smake på Grandiosa med fire oster! Say what? Ja, Grandiosa med fire oster! Hvor kom den fra? Hvor lenge har den vært her? Hvorfor har ingen sagt noe? Uvesentlig. Nå er den snart i ovnen min og det er det eneste som teller.

Klokken er 17:54

Jeg kan høre Sten ta pizzaen ut av ovnen. Det dufter nydelig helt inn til kontoret.

pizza_time
Klokken er 18:45

Pizzaen var ok. Den smakte litt Grandis, noe som er bra. Jeg mistenker at det utelukkende er av nostalgiske grunner. Grandis var stort når jeg var liten. Grandis is love, Grandis is life. Men den kan ikke måle seg med tidligere nevnte ostepizzaer. Fordi Grandis er tacky nok fra før av, hørte jeg på Sten og forsøkte med litt grillkrydder på. Det er oldschool. Men det ble bare meh. Så forsøkte jeg med ketchup. Idun ketchup. – Hva slags Idun ketchup, ville Billeba Birkelund vite, husker du det? Jeg tror det er helt vanlig ketchup. Og alt smaker bare ketchup. Så prøver jeg med både ketchup og grillkrydder, men det går knapt ned. Jeg tror det ble for vulgært, og det sier litt når det kommer fra meg. Tabasco gjorde nytten derimot, da ble den veldig god. Men ikke noe jeg ville spist igjen på en lørdag. Kanskje en onsdag? Ja, på en onsdag ville den funket.

Har jeg fortalt at jeg er samboeren til nåværende Norgesmester i pizzabaking?

Klokken er 19:52

Hender det at du spør deg selv om hvorfor du leser denne bloggen? I dag handlet det bare om Grandis, merket du det?

3 kommentarer om “Pizza Grandiosa – minutt for minutt

 1. Nei. Merket ikke det. At det bare handlet om Grandiosa. Selv om det handlet om det også. Ikke minst i den numererte lista du har laget. For min del handlet det om at du har et kontor. I hvertfall ble det slik for meg da jeg leste. Seb har eget kontor hjemme. Et rom som bare er hans. Helt for seg selv. Ingen kompromiss. Privat i eget hjem. Ja det hadde vært noe. Så tenker jeg på at «det var en gang..». Det neste jeg leser er om ketchup. Ketchup. Så tenker jeg på den gangen jeg, på hiof av alle steder, på en videreutdanning for lærere, fikk forklaring på ketchupvitsen. Det sier muligens noe om lærerstanden. Men det tenkte jeg ikke så mye på. Det jeg derimot ofret noen sekunders hjernevirksomhet på, er ketchupforbruken i denne hustanden. Den er enorm. Enkelte har ketchup som hovedrett hver dag. Det andre er tilbehør. Og de småjevlene kjenner forskjell på guggen. Har prøvd alle varianter. Har t.o.m. Prøv å helle alternative merker over på Idun ketchupflasker og satt både idyn ketchup og idunketchupflaske med annen ketchup i på bordet. Det er som om de lukter hva som er hva. Så jeg tenkte mer på ketchup enn på Grandiosa. Men når jeg nå tenker på den pizzaen, synes jeg bunnen er forandret. Til en pappskive. Det er ikke bra. Dessuten tenker jeg på det avisoppslaget om da noen hadde funnet en musehale på grandisen. Ikke bra. Og det gjelder ikke bare for vegetarianere. God kveld.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s