Jurassic World

Nanana NA NA
Nanana NA NA
Nana NA – Na-Na-NA

Vi var på kino i dag og fikk med oss Jurassic Park 4, nei beklager, det vil den vel ikke hete, den heter Jurassic World og det later til at den helst vil at vi skal glemme at det finnes en toer og treer. Den første halvtimen er veldig meta. Karakterene snakker om hvordan folk er lei vanlige dinosauruser, og at de må finne på noe nytt. Oversatt; folk likte ikke oppfølgerne til Jurassic Park, vi må lage noe helt annet.
Spoiler alert. vage spoilere kan og vil dukke opp i teksten.

Når den første filmen kom ut på nittitallet ble hele verden imponert av effektene. Historien var sekundær, men den fungerte også veldig bra. Vannglasset, toalett-scenen og «clever girl» er ikoniske scener. I dag er publikum ganske bortskjemte når det kommer til spesialeffekter. Det kan ikke lenger bære en film. Og det er ganske tydelig i Jurassic World.

Misforstå meg rett, den er artig. Høy popcorn-faktor. Men jeg tviler på at den kommer på favorittlisten til noen over 12 år. Handlingen er enkel og grei. Jurassic Park er endelig blitt en realitet, den heter bare World for Park-navnet var litt belastet, slik som Hammond i originalen hadde sett for seg. Men for å holde besøkstallene oppe må de stadig finne på nye ting, og nå har de gen-mekket en ny type dinosaurus. En «større, kulere» med flere tenner.» Høres det kjent ut? Javisst. Hollywood. Få inn to unger som har gått på Spielbergs teaterskole for overdramatiske barn, og to personer som er så fundamentalt forskjellige at de bare må bli et par og du har sommerens blockbuster. Kanskje.

Den mangler de helt store høyepunktene, og kunne hatt godt av en del flere vitser. De vitsene som er der fungerer godt, spesielt kontrolltårnmannen Larrys forsøk på et romantisk øyeblikk. Det er flere småkule dinosaur-scener naturligvis, men de finner ikke akkurat opp kruttet. Kanskje med unntak av Seaworld-scenen, den fungerte godt. Kilte litt i magen. Klimakset på slutten fungerer også bra, men resten av slutten er bare rar.

Spoiler: Hva skjedde med T-Rex? Seriøst? Burde de ikke fanget den? Var den på et eller annet vis ikke lenger farlig? Og raptoren? Ikke slå av lyset på pulten din, Larry, du har fremdeles en jobb å gjøre. Dessuten er det dumt å slå av alt lyset før du går for du kommer til å snuble i bare alt!

Til de illsinte feministene som raser mot at tante Claire løp i høye hæler og var en stereotyp, ubrukelig karakter som bare spiller annenfiolin til Owen; hvilken film så dere på egentlig? Så dere bare på skoene hennes? Fy. Hun er jo den mest bad-ass kvinnelige karakteren siden Hit-Girl!
Spoiler: Hun redder alle. Japp. Først redder hun Owen, så redder hun …vel, ikke verden, men alle på øya i alle fall. Owen er ganske ubrukelig. nei, han er jo ikke det, for han er veldig flink med dyrene, men han knerter ikke en eneste dinosaurus, og det var tider i denne filmen da det var veldig nødvendig. Vent, kanskje han tok noen av de flyvende? Ja, det gjorde han sikkert. Men Claire fikset det meste.Hun vinner neppe prisen for årets tante, men de ungene var jo helt ubrukelige allikevel. Gi meg heller Tim og Lex.

Terningkast: Artig

1775Det var ikke bare jeg som tok Hitchcock-referansen?

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s