Blame Canada

Happy Canada Day

Canada har for meg alltid virket som et flott sted. Jeg heier på Canada. Det minner meg litt om USA, bare bedre på alle vis. Så et var jo ekstra gjevt å bli sammen med en som er halvt canadisk. I dag er det Canadadagen eller hva man ville kalt det på norsk, og vi har besøk av svigermor. Derfor bestemte jeg meg for å lage Canadas nasjonalrett Poutine. I ettertid er jeg usikker på om de har en nasjonalrett der, og om det er Poutine og uansett om det er det, hadde svigermor aldri smakt dette. For det høres kanskje ikke så deilig ut. Det er pommes frittes med smeltet ost og en saus. For oss som har bodd en lengre periode på Notodden høres det bare ut som himmelen, men folk er forskjellige.

Det finnes mange variasjoner, og min ble uansett en egen variasjon (hvor får man feks tak i cheese curds, hva nå det er) men det spiller ingen rolle. Det ble nemlig gørgodt.
Jeg finhakket en halv løk og en hvitløksbåt, og freste det litt i pannen før jeg tilsatte ca 2 dl fløte og en halv terning grønnsaksbuljong. Så tok jeg 50 gram Cheddar og lot det smelte inn i sausen, og så to biter Babybel. Jeg helte dette over pommes frittesen, og alle var enige om at det hadde vært en fin tur…måltid.

Poutine eller ikke Poutine, det var inspirert av Canada.

2015-07-01 15.54.46

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s