Grand Hotell 2. desember


Hotellsjefen.jpg
Hotellsjefen

Dorullby Grand Hotell pleide å ha stille dager i desember. Det ville ikke bli tilfelle i år. Da Hotellsjefen våknet opp av gårsdagens smell og så kaoset utenfor hotellet, hadde han åpnet dørene og gitt hver av de 24 nye ansiktene i byen hvert sitt rom. Det var første gangen han hadde huset reinsdyr, men han lo det bare bort og sa at det måtte da være en første gang for alt. Han innrømmet gjerne at han aldri hadde møtt snakkende reinsdyr før, men la til at litt magi måtte en forvente i julen. Han våget ikke engang å nevne det med den levende snømannen som lå på rom 15, for det friket ham egentlig bare ut.

Dr. Fanny gikk fra rom til rom og så til at tilstanden deres var stabil.
-For det meste ser det bra ut, sa hun til Dolokk. -Noen småkutt og slik, men fysisk har de det forbløffende bra alle sammen. Noen av dem hadde nok fått et sjokk, men det var bare å forvente. Det var allikevel ikke noe ikke en myk seng og nok varm kakao kunne fikse. Dr. Fanny la til at hun hadde satt pris på en advarsel om at Lille Dorit var tilbake. Hun hadde vært innom i dag for å låne en penn, og hun hadde ikke gått igjen på flere timer. Hun hadde hatt et helt år hun ville oppsummere for Dr. Fanny. Dessuten hadde hun visst gått en lang tur med parykken til grevinnen, med hundelenke og alt, så grevinnen var ganske sint på henne etter at hun hadde måttet sende sveisen sin til renseriet. Dorit følte seg tryggere på kontoret til Dr. Fanny akkurat nå.
– Heldigvis kunne jeg unnskylde meg etter hvert og gå og se til pasientene. Det er ikke så mye for meg å gjøre, men jeg liker å ha litt oversikt. De trenger ro nå.
Mesterdetektiven syntes det passet litt dårlig med ro nå, for han var sikker på at han hadde et nytt mysterium i hendene.
– Så flott at du hjelper til på denne måten, sa Dolokk til Hotellsjefen.
– Det skulle bare mangle. Ikke bare er det snart jul, men dette er jo også selveste følget til julenissen. – Når tror du sleden er i orden?
– Det er umulig for meg å si, beklaget Hotellsjefen. – Men de kan bli så lenge de vil. Jeg håper bare maten strekker til. Også håper jeg de finner listen sin, i alle fall nå som jeg er så snill, lo han.
– Listen?
– Listen over hvilke barn som er snille, og hvilke som har vært slemme, er visst borte.
Dolokk Holmes takket for informasjonen, og Hotellsjefen forsvant inn på bakrommet. Mesterdetektiven hadde visst møtt på enda et mysterium. Han kikket bort på Rudolf som stod litt for seg selv. Han kunne se reinsdyret konsentrere seg skikkelig, og da blinket nesen hans svakt rødt, men for det meste så nesen hans bare ut som en gåen lyspære. Hva var det som kunne ha skjedd med Rudolfs nese?

2.desember.jpg

Rudolfs nese får vente litt. Hvem har stjålet Julenissens liste?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet.


Denne ukens premier: Godteskål og juletre fra Tupperware, Grådyr julekort og nøkkelring med koselig julefigur.

 

 

7 kommentarer om “Grand Hotell 2. desember

 1. Det er nok lille Dorit som har funnet nissens liste og benytter anledningen til å skrive mye godt om seg selv. Navnet hennes stod nok på listen over de slemme og det ville hun rette på.

  Likt av 1 person

 2. Jeg tror det er lille rampeungen Dorit som tilfeldigvis fant lista i snøen. Hun oppdaget at navnet hennes var «glemt» på oversikten over snille barn, og måtte derfor låne en penn for å rette opp feilen. Lista kommet nok til rette når hun har fått redigert den 🙂

  Likt av 1 person

 3. Det er nok lille Dorit. Det var det hun skulle bruke penna til. Hun er jo en litt «vidløftig» unge (som de voksne pleide å si om enkelte av nabobarna, da jeg var lita), og følte nok behov for å forsikre seg om hennes navn kom med på lista.

  Likt av 1 person

 4. Lille Dorit hadde nok behov for en penn på kontoret til dr. Fanny, for å korrigere lista til nissen litt…. Regner med at hun representerte sveiseluftere og andre småbøller på den lista på en glimrende ig tydelig måte.

  Likt av 1 person

 5. Dorit har tatt listen! Hadde dr. Fanny hørt på hva hun hadde gjort det siste året , og ikke bare konsentrert seg om å lydisolere øregangene med gomme og mariekjeks, så hadde hun kunnet ha snappet opp motivet.
  Nei, Dorit fikk kanskje ikke nissen til å falle av sopelimen, men hun skjønner at minus og minus blir pluss! Så stjele lista til nissen vil gjøre hennes dårlig gjerninger til gode!
  -smart Dorit!

  Likt av 1 person

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s