Grand Hotell 6. desember

Det var mange som klarte å løse årets første mysterium minst like raskt som Dolokk Holmes. Det kan allikevel bare være en vinner, og denne uken var det min egen mor som stakk av med ukens premie! Gratulerer!

2015-12-06 14.05.51.jpg
Prancer

Det var ikke spesielt vanskelig å få tyven til å tilstå. Lille Dorit angret såpass at med en gang hun så hvem det var så hadde banket på døren hennes, brast hun ut i gråt og ga fra seg listen. Dolokk hadde mistenkt at hun ville sjekke om navnet hennes fremdeles stod på listen etter at hun hadde blitt utvist. Nå hadde han og Dr. Fanny tatt turen opp til godset og fikk bekreftet mistankene sine. Hun hadde nok ikke kommet unna med det uansett, for hun hadde notert navnet sitt såpass mange steder med Dr. Fannys røde penn at gamle Skrumpemys umulig kunne unngått å se det. Dolokk kunne også lese ut fra håndskriften at Lille Dorit burde ha holdt seg på skolen.

Snart kom alvene også til godset for å hente den lange listen. Siden det snart var jul, og hun ikke nektet for at det var henne, var det vanskelig å være sint på Lille Dorit. Hun var jo så søt også. Men alvene kunne ikke love at hun fikk navnet sitt tilbake på listen over de snille barna. Det forstod hun, sa hun, og Dr. Fanny holdt nesten på å begynne å gråte da hun så hvor trist den lille jenta var. Hun ba henne bli med ned på kontoret sitt og fortsette å fortelle om sommerferien sin. Dolokk Holmes så på Dr. Fanny og tenkte at hun var den tapreste kvinnen han visste om.

På vei ut av godset fikk Møtte de på et av reinsdyrene til Julenissen.
– Gurimalla, her var det fjongt, sa reinsdyret med en stemme som smør.
– Det er godset til grevinnen, sa Dolokk Holmes. – Marie-Ann Toilett.
– Såpass ja. Deilig med litt bling i jula. Åssen er stallene her da?
– Vanlige staller, vil jeg tro.
– Kjedelig a, sukket reinsdyret. – Jeg heter Prancer forresten. Men du må bli med meg, det er megakrise og greier nede blant dem andre reinsdyra på hotellet assa.
Megakriser og greier var noe av det verste Dolokk Holmes kunne tenke seg, så han skyndte seg ned til hotellet for å finne ut hva som var på ferde.
2015-12-06 14.23.15.jpg

Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet.
PS. Det andre mysteriet begynner ordentlig i morgen.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s