Grand Hotell 8. desember

2015-12-07 21.46.24.jpg
Cupid

Nok en morgen bredte seg utover Dorullby. Duften av varm kakao og klementiner fylte luften og minnet om hva slags by dette egentlig var. Da de gikk forbi en reklameplakat utenfor kjøpesenteret, begynte Dolokk Holmes å stønne igjen. Dr. Fanny så på plakaten. Der satt en pingvin og en isbjørn sammen på en isbre og fisket etter colabrus.
– De dyrene bor ikke sammen. Hvor skal dette være? Nordpolen? Sydpolen? Dette er svært provoserende. I 2015 må vi da kunne forvente at folk vet at pingviner og isbjørner på ingen måte kommuniserer.
– Er det det du reagerer på i denne reklamen? Ikke at de har på luer og skjerf og fisker etter colabrus? Dr. Fanny var mildt sagt oppgitt over mesterdetektiven.
– Litt fantasi må man jo ha, Dr. Fanny. Skjerp deg litt, da!

Dolokk Holmes og Dr. Fanny fulgte stien rundt Dorullby Grand Hotell til den store hagen. De var der for å snakke med reinsdyrene som stod bakerst for å finne ut hvem som kunne ha knabbet lederbjellene. Dolokk måtte le litt når han tenkte på det ordet. Knabbet.
– Ciao Bella. Et reinsdyr med et sleskt smil og matchende tatovering kom mot dem.
– Cupid?
– Hvem ellers, svarte reinsdyret selvsikkert. Dr. Fanny gikk rett på sak.
– Er det du som har rappet lederbjellene? spurte hun. Dolokk Holmes var skuffet over at hun ikke brukte ordet «knabbet».
– Lederbjellene er rappet, og du er en av dem som hadde tjent mest på det, sa Dr. Fanny. Dolokk hadde heller brukt ordet knabbet.
– Jeg har ikke knabbet noen lederbjeller, sa Cupid, og Dolokk smilte fornøyd.
– Har du noe alibi, spurte Dr Fanny. Dolokk Holmes lurte på om Cupid hadde lest tankene hans.
– Alibi, bella? Jeg trenger ikke det. Jeg er en elsker, ikke en simpel tyv. Cupid blunket til Dr. Fanny mens Dolokk Holmes sa til seg selv at reinsdyr ikke kunne lese tanker.
– For meg, bella, er det samme om jeg står bakerst, forrest eller midt i, det endrer ikke hvem jeg er, ikke sant. Jeg er, hva heter det…bene. Bene.
– Ok. Takk for praten, avsluttet Dr. Fanny
– Prego, prego, svarte reinsdyret, og Dr. Fanny lovet seg selv å skaffe en italiensk ordbok til neste gang.
– Hva tenker du, Dolokk, spurte Dr. Fanny.
– Hva da? svarte Dolokk, som hadde glemt litt hva de holdt på med.
2015-12-07 21.44.54.jpg
Hvem har stjålet lederbjellene?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s