Grand Hotell 13. desember

Gratulerer til ukens vinner: Ingrid! Denne uken var det bare tre rette svar. Her kommer løsningen på denne ukens mysterium.

 

B8RKX
Vixen

Det var dagen for selveste Lucia, og det kunne best merkes ved at grevinnens niese, Klorina, hadde kommet til byen. Hun hadde med seg hele familien, og Dr Fanny gledet seg over at Lille Dorit nå hadde fått både tvillingsøsteren og resten av familien sin hit til byen. Kanskje ville hun nå få litt fred. Det var aldri lenge mellom hvert besøk Lille Dorit avla doktorens kontor for å slå av en monolog. Men direkte fredelig ble det ikke med det første. Hele familien hadde nå fått i oppgave å sanke stemmer så Klorina kunne smykke seg med tittelen årets Lucia og tenne den store julegrana senere i kveld. Nå gikk de fra dør til dør og spurte om folk hadde bestemt seg. Tvillingene gikk med bakst for å kjøpe inn flere ubesluttsomme velgere. Klorina var mer innpåsliten enn et kobbel lokalpolitikere i valgsesongen når det kom til Lucia. Ekstra stressa var hun nok i år, siden hun for første gang på så lenge noen kunne huske, hadde tapt kåringen i fjor. De arbeidet seg nedover gaten, og snart ville de nå kontoret til Mesterdetektiven Dolokk Holmes og assistenten hans, Dr. Fanny. Dr. Fanny ble derfor veldig lettet da Dolokk Holmes utbrøt sitt sedvanlige kraftutrykk inne fra kontoret.
-Nyhekla dorulldukke!
Dr. Fanny smilte. Hun visste at det betydde at Dolokk hadde funnet ut hvem som hadde tatt lederbjellene. Dolokk stormet ut av døren og fant Dr Fanny i ytterklær og klar til å dra så fort som mulig. De tok snarveier som muligens var omveier eller i alle fall bare alternative ruter som Dr. Fanny fant på mens de gikk. Det viktigste var at de unngikk Klorina og følget hennes. Snart var de fremme ved Dorullby Grand Hotell og Dolokk Holmes samlet alle reinsdyrene bak i hagen for å fortelle dem hva han hadde kommet frem til. Ved siden av ham stod Donner på den ene siden og Vixen, et nydelig reinsdyr på den andre siden.
– Prancer fortalte meg at han hadde gjemt lederbjellene for dere alle, begynte Dolokk. – Han fortalte også at ingen av dere andre visste om at han hadde dem. Allikevel var det en av dere som avslørte at han visste hvor lederbjellene befant seg. Reinsdyrene så seg rundt.
– Dancer, sa Dolokk Holmes beskyldende. Han forventet litt av en reaksjon fra de andre nå når de fant ut at det var en av deres nærmeste venner som hadde tatt den.
– Serr? Prancer virket ikke spesielt opprørt.
– Nå igjen? Vixen himlet med øynene og sukket.
– Stikk og hent dem, sa Comet lettere irritert. Dr. Fanny og Dolokk så på hverandre.
– Har han stjålet dem før?
– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger, sa Rudolf. – Han tar dem hele tiden fordi han vil løpe fremst. Han elsker jo oppmerksomheten.
– Hold deg til danseforestillingene dine, sa Dasher.
– Du kan jo ikke lede oss. Du har jo retningssansen til en gammel gulrot.
– Det er mulig det, men vi hadde sett fabelaktige ut om dere brukte min koreografi, sa Dancer til sitt forsvar. Men det var for døve ører. Reinsdyrene gikk hvert til sitt, og Dolokk følte at han ikke egentlig hadde løst noe mysterium.

Kvelden kom og det var på tide å kåre årets Lucia. Det hadde vært stemmerekord, noe Klorina flere ganger tok æren for. Desverre hadde hun glemt at Dorullby hadde en rekke nye innbyggere for tiden. Og slukøret måtte hun se en helt annen Lucia heises opp til stoppen av julegrana for å tenne stjerna. Det var ikke hvert år et reinsdyr fikk være Lucia, men Vixen ble raskt kjent som den nydeligste Luciaen Dorullby hadde sett, uten at det hjalp på humøret til Klorina.
MbGKx
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.
Neste mysterium begynner i morgen!

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s