Grand Hotell 12. desember

yPid6
Dasher

Hele uken hadde gått med til å snakke med reinsdyr. Dolokk Holmes innrømte at det ikke var hverdagskost, men nå håpet han snart at han kunne komme til bunns i saken om de forsvunne lederbjellene. Noen av Julenissens reinsdyr hadde knabbet dem, som Dolokk ville sagt det, for å kunne finne dem frem på et beleilig tidspunkt og kunne bli den nye alfaen i flokken.
Nå var det bare to reinsdyr igjen i flokken som han ikke hadde snakket med. Vixen og Dasher. Siden Vixen allerede løp forrest sammen med Donner, ville det ikke være mye vits for henne å ta lederbjellene hun allerede brukte, så mesterdetektiven bestemte seg for å vie dagens samtale til Dasher.
Sammen med sin assistent Dr. Fanny ankom han Dorullby Grand Hotell tidlig en lørdags morgen.
– Så gjør vi så, sa Dolokk, at vi tar turen bak i hagen først og ser om han befinner seg der.
Og det gjorde de rett i.
– Er det noen gærninger her! Et stort reinsdyr stod og brølte entusisastisk til forskremte Dorullby-boere som gikk forbi.
– Jeg sa: Er det noen gærninger her, ropte reinsdyret som måtte være Dasher enda høyere, og så satte han i et villt hyl og løp rundt i snøen. Han vippet opp en diger snøhaug med hornene og kastet den av gårde. Så kikket han på tilskuerne sine, som så mer vettskremte enn imponerte ut. Frøken Hylse, Frøken Klosetta og Frøken Rulla satte opp farten og nærmest småløp videre.
– Showet går ikke helt som planlagt? spurte Dolokk.
– De har bare ikke skjønt greia ennå, sa Dasher. – De liker det nok når de skjønner greia. De skjønner greia snart.
– Hva er egentlig «greia», lurte Dr Fanny. Det så ut som om det gikk opp et lys for Dasher.
– Ah, kanskje det er en lokal greie, at dere ikke skjønner greia. Dolokk moret seg over synet av Dr. Fanny som måpte over at han kunne tro at hun ikke skjønte greia.
– Kan vi stille noen spørsmål?
– Klart det, men jeg driver og trener nå, så dere får nesten bli med noen runder, svarte Dasher og spurtet avgårde i snøen som var altfor høy for de to dorullene som vagget etter.
– Du ville nok blitt en passende leder for flokken, ropte Dolokk etter Dasher.
-Hohooooooo, svarte Dasher uten å sakke farten.
– Du har ikke lyst til å være forrest når dere trekker sleden, vel? fisket Dr Fanny videre.
– Det spørs nok om resten hadde klart å holde tritt med meg, brølte Dasher langt der fremme.
Han hadde et poeng. De var begge utslitt. Skulle de få gjort noe mer i dag, måtte de nok trekke seg tilbake nå.
De takket for seg og skulle til å gå idet Dasher nok en gang løftet opp en diger haug med snø med hornene og så på dem med et stort smil.
– SNØBALLKRIG!

2015-12-07 19.49.32

Hvem har stjålet lederbjellene?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie HER.

En kommentar om “Grand Hotell 12. desember

  1. Folk (eller reinsdyr, i dette tilfellet) med litt aktiv personlighet får ofte skylda for både det ene og det andre bare fordi de innimellom har noe fraværende impulskontroll, men jeg tror ikke Dasher er den skyldige! Jeg holder fortsatt en knapp på oppmerksomhetssyke Dancer. Han røpet seg da han fortalte hvor han IKKE ville tatt bjellene fra.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s