Grand Hotell 23. desember

2015-12-23 13.46.04
Nissemor

Dolokk Holmes og Dr. Fanny var tilbake på kontoret sitt. De hadde sittet hele dagen og gått gjennom notatene sine om de mistenkte. Hvem hadde sørget for at Rudolfs nese ikke lenger lyste rødt? Hvem ønsket at Julenissen ikke skulle rekke hjem til jul? Hvem ønsket å ødelegge julen? Og hvorfor?
Ingen av utsagnene til de mistenkte avslørte noe som helst.
Det banket på døren, og inn kom selveste Nissemor. Dolokk Holmes og Dr. Fanny reiste seg. Hun og Julenissen var de eneste de ikke hadde møtt enda. De hadde holdt seg på rommene sine.

– Hvem vil ha kakao, spurte Nissemor. – Åh, ta det med ro, jeg har ikke hatt noe i den. Jeg er vel ikke mistenkt? Dolokk Holmes og Dr. Fanny så på hverandre.
– Ikke tøys, hva slags grunn skulle vel jeg ha for å ødelegge julen?
– Kanskje du er lei av at mannen din får all oppmerksomheten?
– Er du gal! Jeg får da mer enn nok oppmerksomhet. Jeg har drømmejobben og det perfekte ekteskapet. Vi har all den tiden sammen som vi selv ønsker, og jeg jobber bare akkurat når jeg selv ønsker det. Han får kanskje mer oppmerksomhet enn meg, men han har jammen mer ansvar også.
Dolokk og Dr. Fanny fant ikke helt ordene sine.
– Og hvordan skulle jeg få mer oppmerksomhet av at julen ble ødelagt?
– Kanskje du vil ha en egen jul? Litt senere på året?
Nissemor så på dem begge to.
– Er dette teoriene deres? Hun så i gulvet, og de hørte henne snufse. – Hvordan skal vi få løst dette mysteriet når dere bare har slike tåpelige teorier?

– Beklager, vi mente ikke å gjøre deg trist, trøstet Dolokk Holmes.
– Det går bra, svarte Nissemor. – Jeg er bare litt stresset over alt som skjer, og dessuten er jeg jo alltid ekstra stresset på denne tiden av året.
– Kanskje det er det som er motivet ditt, utbrøt Dr Fanny. Nissemor så på henne og satte i å tute på nytt. Dolokk Holmes sendte assistenten sin et blikk, og Dr. Fanny beklaget seg.

De tre satt på gulvet på kontoret. Nissemor var fortvilet. Hvordan kunne de mistenke henne? Hun som bare hadde kommet med kakao og julekaker til dem for å lette litt på arbeidet deres? Heldigvis skulle hun snart til å si noe som kom til å renvaske henne.
– Men om det ikke er deg og Nissefar, og det tror jeg ikke det er, begynte Dolokk Holmes. – Hvem kan det være? Er det noen av dem som jobber for dere, som kan tenke seg å ødelegge for dere?
– Jeg kan ikke skjønne hvorfor, i så fall, sa Nissemor med munnen full av pepperkake og melis.
– De har veldig gode arbeidsforhold, og fagforeningen deres får alltid som de ønsker. Det er rett og slett ingen hos oss som kan ha gjort det! Ingen fra Nordpolen kan ha gjort det!
– Nyhekla dorulldukke! Det gikk frysninger ned hele ryggen til Dr Fanny. Hun visste nøyaktig hva utbruddet til Dolokk Holmes betydde. Han hadde løst mysteriet!

2015-12-22 21.46.41

Hvem har tuklet med kakaoen?
Når du vet svaret på ukens mysterium skriver du svaret i kommentarfeltet nedenfor. Ditt svar blir ikke synlig for andre lesere før løsningen er publisert. Du kan svare når du vil, gjerne flere ganger men husk begrunnelse. Svarfristen er førstkommende lørdag. Løsning og vinner publiseres på søndag. Det er også lov til å komme med en hyggelig hilsen i kommentarfeltet. Du kan se bilde av ukens premie
HER.

4 kommentarer om “Grand Hotell 23. desember

  1. Pingvinen Adelie er den som har forgiftet Rudolf slik at han ikke skulle finne veien hjem til Nordpolen. Hun er lei av at Nissen bor på Nordpolen vil ha Nissen til Sydpolen, slik er det!

    Liker

  2. Pingvinen Adelie er den skyldige i dette rudolfiske rødhetstapende mysteriet! Ikke nok med at hun ikke er fra Nordpolen som resten av reisefølget, men hun sa selv at hun hadde blitt blankere den siste tiden. Jeg vedder på at hun, i ren misunnelse over Rudolfs viktige oppgsve (og alles beundring over ham) har fått tak i glinsemiddel og har som planer å ta over hans plass, som Julenissens ledelysdyr!

    Liker

  3. Det må være pingvinen som har gjort det. Hun har sneket seg opp på Nordpolen og infiltrert miljøet slik at hun kunne begynne forgiftningen av Rudolf før de dro til Dorullby (hvorfor dro de egentlig fra Nordpolen hele hurven sånn rett før jul?). Hun, og resten av pingvinligaen har drevet propaganda i lang tid, med utplassering av plakater, reklame og kort, slik at folk skal tro at det er helt naturlig med en pingvin i følget fra Nordpolen. Grunnen er at de der nede på Sydpolen er lei av at Nordpolen får all oppmerksomheten. De vil kuppe julen!

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s