13. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Lucia. Velkommen til Jul i Dorulldalen.


2016-12-10 22.00.36.jpg

Juletrefesten nede i Dorullby hadde vært høydepunktet i mange små dorullnissebarns desember så langt. Storesøster og Lillebror syntes det var mest stas å ha møtt sitt store idol Dolokk Holmes, den berømte detektiven, men lille babyknøtten syntes godteposene var det beste. Nå, på vei hjem gjennom skogen, gikk han og forsøkte å overtale søsknene til å gi sine til ham, siden de uansett ikke snakket om annet enn detektivgreier.

– Pip pip, hørte de bak et tre. Ut kom det en rund kar med rød strikkagenser og blond lugg. – Hørte jeg noen si godteposer?
Da han så blikket i øynene på lille Babyknøtten skjønte han raskt at det ikke vil bli delt noe julegodt her, og skyndte seg videre.
-Jeg skal ikke hefte dere, sa han. Storesøster tenkte at det var et merkelig valg av ord, men at det kanskje var et hint.

2016-12-04 10.36.21.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

16 kommentarer om “13. desember i Dorulldalen

  1. Dette må være Smørbukk, her i tegneserieskikkelsen. Theodor Kittelsen tegnet han helt annerledes. Folkeeventyret er av det mørke slaget, for å si det mildt. Her det det slakte eller bli slaktet. Trolldattera trekker det korteste strået, ender som sodd og blir spist av sin mor! Smørbukk i tegneserien minner ikke lenger så mye om han i eventyret, men er fremdeles glad i mat Jeg husker han fra Norsk Barneblad som vi i en periode fikk utdelt på skolen. Det var på nynorsk, men jeg kan ikke huske at vi syntes det var noe problem. Han har også eget julehefte hvert år.

    Nå er det mange triste skjebner her, Sebastian! Hvor skal dette ende?

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s