12. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Rockeulven Titi Suri. Velkommen til Jul i Dorulldalen.

 

2016-12-11 13.06.26.jpg

Nissefar hadde kjøpt en fin gammel halmbukk på kolonialen. Han syntes syntes den var flott, men båndet rundt bukken var både tynt og lite julete. Da fikk han øye på et rødt silkebånd som nærmest skrek jul. Det kunne han vel alltids erstatte det gamle med. Da han trakk i det, oppdaget han at det var festet rundt livet til en hvitkledd jente.
– Jeg trodde ikke du skulle komme før i morgen, sa Nissefar overrasket.
– Nei, svarte jenta, jeg rotet litt med dagene.
– Det er lov, svarte Nissefar snilt, men så endret han toneleiet og ble mer bestemt. – Men jeg vil ikke at du skal opp i lia igjen og holde på som sist. Det ble veldig ubehagelig for alle som kom etterpå. Jenta ble rød i ansiktet.
– Det var ikke meningen, ropte hun fortvilet mens hun skyndte seg av gårde. – Jeg er bare allergisk mot safran.
2016-12-04 10.58.39.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

17 kommentarer om “12. desember i Dorulldalen

  1. Det var den sangen jeg bommet på i fjor! Jeg som har jobbet i barnehage i alle år og kan alle andre barnesanger om denslags kroppslige funksjoner. Sånn som de om lillelammet som kræsja lastebilen og var på resturant og sånt. Da jeg var barn fikk vi ikke lov av vår pertentlige, danske mor å si sånne ord. Det ble betraktet som udannet. Bommelommer, het det i mitt hjem! Og jeg kunne altså ikke den sangen om Sankta Lucia som lagde bommelommer et sted oppe i naturen. Vi får håpe at ingen serverer henne safranboller i år. Det går greit med konditorfarge eller gurkemeie også.

    Altså Sankta Lucia, eller den hellige Lucia av Siracusa og skytshelgen for de blinde uten at vi skal gå inn på hvorfor. Hennes historie er enda tristere enn historien til den lille piken med svovelstikkene og -i tillegg- antakelig sann. I morgen feires hun i alle landets barnehager uten at ungene vet så mye om hvorfor.

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s