15. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Sølvguttene. Velkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-10 21.18.55.jpg

I Dorulldalen var tiden kommet for julerengjøringen. Lukten av grønnsåpe bredte seg over hele skogen rundt huset til familien Dorullnisse. Og det virket som om lukten tiltrakk seg dagens gjest. Hun presenterte seg ikke, men ga familien noen gåter om hvem hun kunne være, men ingen klarte å løse dem. Ganske snart var hele huset rent og risen sortert.
– Hun var litt av en nøtt, sa Nissemor.
– Ja, minst, svarte Nissefar.

2016-12-11 11.17.25.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

20 kommentarer om “15. desember i Dorulldalen

 1. Fine, vakre Askepott/Pupelka! Denne filmen er enda mer nødvendig enn sølvguttene for at det skal bli jul. Og om jeg var bitte litt betatt av ulven Titi Suru, var jeg hodestups forelsket i prinsen her! Knut Risans fortellerstemme er egentlig et bedre grep enn dubbing fordi man hører skulespillernes stemmer så vidt i bakgrunnen. Og nå må det være sånn. Håper ikke de finner på å dubbe den på norsk.

  Liker

  1. Har aldri hatt tradisjon for å se den. Ikke før i voksen alder skjønte jeg hva folk snakket om når de nevnte nøtter og alt mulig når de snakket om Askepott. Jeg så jo bare når musene laget kjolen hennes på svensk fjernsyn.

   Liker

 2. 15.desember – denne gangen tror jeg det må være Askepott i fra juletradisjonen Tre nøtter til Askepott.

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s