16. desember i Dorulldalen

Velkommen til årets dorullnissekalender. I år skal dere prøve å gjette på hvem som besøker den lille dorullnissefamilien i den lille stua deres i skogen. Hver søndag trekker jeg en vinner blant alle de som har svart riktig i løpet av uken. Vinneren får tilsendt en årskalender med Dorullnissene. I går hadde de besøk av selveste Popelku, eller Askepott om du vil. Velkommen til Jul i Dorulldalen.

2016-12-10 21.35.32.jpg

Det var en mørk og stormfull aften, men inne i den lille stua i skogen var det varmt og godt. Det var den perfekte kvelden for å starte å pynte til jul. Den store esken med julepynt hadde vært borte lenge nå, men den hadde dukket opp på en potetgård et stykke unna. Kona på gården hadde tatt turen over nå og ville gjerne hjelpe til med å pynte. Nissemor ble først skeptisk når hun hadde druknet hele stua i glitter, hjerter og julemåker. Det ble ikke bedre da hun hadde plassert seg under mistelteinen og ropt på alt som var av mannfolk i nærheten, og til slutt måtte de bare be henne om å gå.
– Det rareste var, sa Nissefar. – At hun minnet veldig om en nisse jeg kjente før. Like langt ansikt og stygge klær.

2016-12-11 11.16.58.jpg

Hvem er det som er på besøk i Dorulldalen i dag?

Svar i kommentarfeltet. Svaret ditt blir ikke synlig før løsningen er ute.

31 kommentarer om “16. desember i Dorulldalen

 1. 16.desember – Vi skal over til The Julekalender, og personen du søker er Gjertrud Sand. Håper du koser degi London👍🏼

  Liker

 2. Åh kjære vene! Å få selveste Gjertrud Sand med på julepynting kan nok bli litt i meste laget ja!😨

  Liker

 3. Her har vi Gjertrud! Kanskje ikke så vakker, og kanskje ikke så oppdatert på de nyeste, mer minimalistiske trendene innenfor julepynting, men med et hjerte av gull. Hun minner nok om Hansi med the ugliest klær and the longest face. Begge spilt av Tore Johansen med den flotte stemmen.

  Liker

 4. Og Askepott heter på Popelka på Tsjekkisk! Popelku er akkusativ. Ok, det innrømmer jeg at jeg måtte google. Jeg har har vært en langhelg i Praha (fantastisk by!), men kan ikke tsjekkisk.

  Wikipedia sier:…på tsjekkisk Popelka. Formen Popelku som brukes i den tsjekkiske tittelen er en akkusativform. Navnet Popelka kommer av det tsjekkiske ordet for aske, popel. Tsjekkisk er et kasusbasert språk hvor også egennavn er underlagt kasusbøyninger, slik at når noen roper på Popelka brukes vokativ kasus (tiltaleform) Popelko.

  Liker

    1. Jeg henger for så vidt med på det med akkusativ. Vi lærte jo «durch für gegen ohne wieder um, kennst du nicht akkusativ dann bist du wirklich dumm». Og ut fra det skjønner jeg faktisk at Askepott står i akkusativ. Men på tysk bøyer de jo ikke navn på den måten! Da jeg kom til det med vokativ kasus falt jeg helt ut…

     Liker

 5. Oooolav, eg står under mistelteinen! brukte Gjertrud å rope. Kan det vere ho som har komt på besøk?

  Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s