Dolokk Holmes – og det mystiske sirkuset

dolokk 2017

 

Det nærmet seg påske, og tradisjonen tro hadde det skjedd et grusomt drap ikke langt unna en mesterdetektiv. Mesterdetektiven var for anledningen ingen ringere enn Dolokk Holmes, og drapet hadde skjedd i et omreisende sirkus som for anledningen holdt til i Dorullby. 2017-04-05 17.19.11.jpgAssistenten hans, Dr. Fanny, gispet da mesterdetektiven fortalte henne om det forferdelige mordet. Ikke fordi hun var lettskremt, men hun syntes det passet seg til en slik beskjed.

17793104_10158766818080713_509848143_nDen avdøde Sirkusdirektøren var funnet på et jorde utenfor byen etter å ha blitt skutt gjennom en kanon. Det var ingen hemmelighet at Sirkusdirektøren var veldig upopulær blant de ansatte i sirkuset. Han hadde snytt dem for penger og urimelige arbeidskontrakter det var umulig å komme seg ut av, og nå hadde altså noen fått nok. De pakket forstørrelsesglass og notatblokk og fortet seg til sirkuset for å avhøre de mistenkte.
17806699_10158766818515713_941854400_nSirkuset var fra Victoriatiden og var derfor i sort-hvitt. Den første de møtte på var Den Skjeggete Damen. Hun hadde store pupper og et minst like stort skjegg.
– Det var bare tre, fire av oss her som kunne ha gjort det, sa hun. De fleste har dratt på ferie.
– Tre, fire, sa Dolokk Holmes og syntes det var litt uklart.
– Det kommer an på hvordan man teller De Siamesiske Tvillingene, forklarte Den Skjeggete Damen. – Og så er det jo meg, Den Skjeggete Damen, og Den Menneskelige Kanonkulen. Hun fnøs da hun nevnte den siste av de mistenkte.
– Du kommer ikke overens med Den Menneskelige Kanonkulen, spurte Dr. Fanny, og Dolokk Holmes skulle ønske at det var han som hadde kommet på å spørre om det.
– Jeg synes bare ikke han har så spesielt talent, forklarte hun. – Han lander jo alltid bare på hodet, og der er det jo uansett helt tomt.
– Hvor var du i går kveld klokken åtte, spurte Dolokk Holmes.
– Da var jeg hos tvillingene for å trimme skjegget. De er så effektive og rimelige, blunket hun lurt.

17821474_10158766818705713_712853263_nDen Menneskelige Kanonkulen bodde i vognen ved siden av Den Skjeggete Damen, og derfor valgte de å snakke med ham som nummer to. Dr Fanny hadde glemt skritt-telleren hjemme og gikk derfor minst mulig. Dette nevnte hun ofte. Den Menneskelige Kanonkulen humret og lo som om det ikke hadde skjedd noe mord, eller at kanonen hans var våpenet. De fortalte hva Den Skjeggete Damen hadde forklart og han humret bare videre. Helt til de nevnte De Siamesiske Tvillingene.
– Bimmelim og Bommelom, skrattet Den Menneskelige Kanonkulen.
– De heter ikke det, spurte Dolokk Holmes usikkert.
– Jeg veit ikke hva dem hetter, brummet Den Menneskelige Kanonkulen videre. – Dem er sikkert ikke engang ånkli siamesere. Sitter vel bare limt fast som noen tomme doruller. Ho ho ho!
– Hvor var du i går kveld klokken åtte, spurte omsider Dr Fanny.
– Da vokset jeg barten, humret Den Menneskelige Kanonkulen. – Det tar sin tid med en bart som denne når jeg må gjøre det selv.
17820746_10158766818160713_1181471512_nDe Siamesiske Tvillingene var sist på listen over årets fargerike mordmistenkte. Ordet fargerikt ble naturligvis brukt i billedlig forstand, alt i Sirkuset var jo sort-hvitt. Tvillingene presenterte seg som Bimmelim og Bommelom, og de hørte Den Menneskelige Kanonkule brøle av latter på den andre siden av sirkuset. Tvillingene trakk bare på skulderen da de ble spurt om Den Menneskelige Kanonkule plaget dem.
– Han er ikke så ille lenger, sa de i kor. – Han ville alltid at vi skal frisere den digre barten for ham. Vi er flinke, men han syntes han kunne få to av oss til prisen av en. – Vi kastet rett og slett alle barbersakene våre for flere uker siden, så han skulle slutte å spørre.
– Hvor var dere i går kveld klokken åtte, spurte mesterdetektiven og assistenten i kor.
– Da lå vi vel i hengekøya og leste hver vår boka av Agatha Christie.
– Krim må til i påsken, lo Dolokk Holmes. – Meta, forklarte han til Dr. Fanny, som uansett hadde skjønt hvorfor han lo.

Hvem drepte sirkusdirektøren? Skriv svaret ditt i kommentarfeltet, det blir ikke synlig for andre før løsningen er ute på Påskeaften klokken 17.00. Da blir også vinneren av årets påskeegg annonsert. Lykke til!2017-04-05 17.24.24

15 kommentarer om “Dolokk Holmes – og det mystiske sirkuset

 1. Litt redd det er litt opplagt at hun løy om alibiet sitt og at det skal være et annet snedig hint til hvem det er, men tipper likevel på den Skjeggete damen. 🙂

  Likt av 1 person

 2. Den som drepte var skjeggedama!!! Nå tror jeg at jeg endelig har greid det. Siameserne har jo ikke klippesaker lenger, så ho har ikke alibi 😀 veldig fornøyd her, og håper jeg har rett. Man kan nemlig aldri være helt sikker. Utrolig nydelige figurer, du er så flink. God påske 😀😀

  Likt av 1 person

 3. Det er den skjeggete damen som har drept sirkusdirektøren. Hun løy om at hun hadde klippet skjegget hos tvillingene men tvillingene hadde kastet barbersakene for flere uker siden

  Likt av 1 person

 4. Jeg tror vi skal tro at det er den skjeggete dama, fordi ho sier at ho var hos de siamesiske tvillingene og fikk trimmet skjegget på det tidspunktet mordet fant sted, og de sa jo at de hadde kvittet seg med barbersakene for flere uker siden. Men jeg antar (uten å ha undersøkt på noen som helst måte) at doruller flest har samme diameter, og hvis skjeggedama virkelig har store pupper vil ho ikke ha lange nok armer til å klare å overmanne sirkusdirektøren og få puttet ham ned i kanonen. Han gikk ganske sikkert ikke nedi frivillig. Ho sier at ho var hos tvillingene, men egentlig var ho sammen med kanonfyren et sted utenfor sirkuset, men de vil ikke at noen skal vite om deres hemmelige romanse, derfor sier ingen av dem hvor de egentlig var. De må ha vært et stykke borte fra sirkuset for ikke å ha hørt at kanonen gikk av, for det ville de sikkert reagert på! Barten hans er dessuten åpenbart uvokset. Det er de siamesiske tvillingene som har gjort det. De har ikke kastet barberutstyret sitt, for de har ikke snev av skjeggvekst og er tydelig nybarberte. Det er bare noe de sier fordi kanonfyren holder på å avsløre at de er falske. De har armlengde nok til å få holdt rundt direktøren og få puttet ham ned i kanonen (de slo ham sikkert i svime først). Jeg er i likhet med kanonfyren i tvil om de virkelig ER siamesiske, for de sa at de leste HVER SIN bok. Det er vanskelig nok å ligge og lese en bok i hengekøye når man bare er en kropp med to armer, så jeg tør påstå at det er umulig med to bøker hvis man er to kropper med bare en arm hver (i følge bildet er de sammensatt langs en langside). Og hvis de er falske siamesere ville det jo være enda enklere å angripe direktøren. Jeg tror ikke de planla det sånn, selv om de ser Viktoriansk sirkusmorbide ut, men han overrasket dem sikkert mens de var to separate personer.

  Likt av 1 person

 5. Det må være den skjeggete damen som er morderen. Bimmelim og Bommelom har jo ikke barbersaker så de kan ikke ha trimmet skjegget hennes. Ja, jeg satser på den skjeggete damen!

  Likt av 1 person

 6. Fiffig!!! Trimma skjegget i går? Store pupper? Mistenkelig.

  Voksa barten lenge? Tja, uten armer greit.

  Glattbarbert og kasta barbersaker for uker siden!?!?
  Greit Bimmelim kunne klart å holde seg glatt, men ikke Bommelom. Og da hadde de ikke kunnet stusset den skjeggete damen. -ÅÅÅH! En ide!!!! …nei, borte igjen. Og gjorde Bommelom noe, så var Bimmelim vitne.

  Direktøren var også brent, i motsetning til kula-mannen. Dette innleder min teori!!!!

  BOMMELOM drepte direktøren ved å brenne beina hans. Ga direktøren som «bong»/«pipe» til den svaksynte, null brilleglassede, NULL kritisk sansede kula-mannen, som røyte livet av direktøren.
  Direktøren ble altså fylt med co2-røyk innvendig umiddelbart og døde. Bimmelim den smarte av de to, lånte kanonen av den aldri så pappskallede kula-mannen, fyrte direktøren post-mortem ut på jordet.

  Bare noen timer uoppdaget til, så hadde bonden pløyd åkeren med direktøren i jorda!!!!

  Likt av 1 person

 7. Svaret er den skjeggete damen. Hun sa at alibiet hennes var frisering av skjegg hos de siamesiske tvillingene. Men det er ikke mulig, for de hadde kastet barberutstyret sitt for flere uker siden.

  Likt av 2 personer

 8. Heisann, nesten så jeg ikke rakk det, for jeg møtte to figurer på Pokehunt som tok litt av innspurtstiden 😉

  Her er det flere som kan ha gjort det, ettersom de ikke akkurat har vanntette alibier alle sammen. Men jeg satser på at den som drepte sirkusdirektøren er den som prøvde å lyve på seg et alibi, nemlig den skjeggete damen.

  Fine doruller!

  Love Yvonne ❤

  Likt av 1 person

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s