13. desember – Dorulldalen B&B

Det ringte på døren til det lille røde huset i Dorulldalen, og utenfor ventet et kjent fjes. Det var lille Dorit som pleide å leke med Storesøster og Lillebror når hun var på besøk hos tanten sin inne i Dorullby. Men nå var hun visst ikke her for å snakke med noen av nissebarna.
– Jeg kommer på vegne av min mor, Klorina, sa Dorit høyt og litt unaturlig. – I dag er det Luciadagen og hun ønsker gjerne at du stemmer på henne til å tenne stjerna på juletreet inne i byen i kveld.
– Beklage rå avbryte deg, sa Nissemor. – Men jeg bor ikke inne i byen, så jeg pleier ikke å stemme på årets Lucia.
– Jeg vet det, hvisket Dorit. – Det er derfor jeg kom hit. Jeg er lei av å løpe rundt og samle stemmer for mamma. Kan jeg være her og leke i stedet?
– Ja, naturligvis, sa Nissemor. Nisseungene er oppe med dagens gjest. Han forteller dem historien om julestjernen.
– Julestjernen?
– Ja, han var visstnok den aller første som noen gang så den, sa Nissemor, og så Dorit forsvinne opp til de andre barna.
– Lucia, sukket Nissemor. – Det hadde jeg helt glemt. Nå må jeg skynde meg ut og kjøpe lussekatter. Så ble det ikke spart noen penger i dag heller.

Vet du hvem nissefamilien fikk besøk av i dag? Svar i kommentarfeltet nedenunder, og du kan være med i trekningen av en eksklusiv Dorullnissekalender. Svaret ditt blir ikke synlig før i morgen.
Gårsdagens gjest var Buddy, fra filmen Elf 

18 kommentarer om “13. desember – Dorulldalen B&B

  1. Nå overkompliserer jeg nok igjen… Vi har feiret Luciadag i barnehagen i dag, og vi lurer jo alltid på hvordan vi skal formidle den skrekkelige historien på en barnevennlig måte. Det ender som regel med at vi ikke gjør det, og bare synger spiser lussekatter. Det jeg alltid har trodd, er at stjerneguttene skal symbolisere den lille stallgutten som ble vitne til drapet og også selv ble drept. Men dette har jo ikke noe med julestjernen å gjøre? Men så er det jo mange andre myter og fortellinger?

    Liker

  2. En eller annen babyloner? Tror ikke de gikk kledd sånn, men de var vel de første som beskrev fenomenet, tusen år eller noe før Kristus. Eller kanskje Jonatan? Som i ‘den første jul i et fremmed land, den store stjerne vår herre tente, han skulle vise vår Jonatan trallala trallala…’.

    Liker

  3. Nå vet jeg!!! Jeg måtte bare gruble litt mer. Det er st. Stefanus, eller Staffan kjent fra visa «Staffan var en stalledreng». Stefanus var stallgutt hos Herodes og han var den første som så Betlehemsstjerna. Sier legenden 🙂

    Liker

Legg igjen svaret ditt her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s